Muskův těžký den. Kvůli propadu akcií Tesly a výbuchu rakety Starship přišel o 13 miliard dolarů

Šéf automobilky Tesla Elon Musk přišel ve čtvrtek kvůli propadu akcií firmy asi o 13 miliard dolarů (279 miliard Kč). Druhým nejbohatším člověkem na světě ale zůstává. Musk má za sebou těžký den - kromě toho, že hospodářské výsledky Tesly zklamaly investory, explodovala i jeho vesmírná raketa Starship, píše agentura Bloomberg.

Austin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elon Musk

V případě Tesly Elon Musk připustil, že neví, jaká bude příští marže, a tedy ziskovost společnosti | Foto: Patrick Pleul | Zdroj: Reuters

Musk je také vlastníkem společnosti Twitter, mnozí uživatelé stejnojmenné sociální sítě ale nyní přišli o ověřovací ikonu, protože odmítli platit osm dolarů měsíčně.

Akcie Tesly ztratily ve čtvrtek téměř deset procent na 162,99 dolaru za akcii. Právě jejich pád se na poklesu Muskova majetku projevil nejvýrazněji.

‚Třesou se domy, rozbíjí to okna.‘ Lidé popisují, jak se žije u základny Muskovy společnosti SpaceX

Číst článek

Podíl v Tesle, včetně akcií a opcí, tvoří největší část jeho majetku v objemu kolem 164 miliard dolarů, i když váha společnosti SpaceX, která vyslala do vzduchu raketu Starship, se s rostoucím oceněním zvyšuje.

Měřeno od začátku roku se ale akciím Tesly daří. Zatím zpevnily o více než 30 procent, a zvýšily tak hodnotu Muskova majetku o 26,8 miliardy dolarů.

V případě Tesly Musk připustil, že neví, jaká bude příští marže, a tedy ziskovost společnosti. Pokud jde o SpaceX, Musk poblahopřál zaměstnancům v interním e-mailu. Řekl, že ohledně pokroku jejího programu je optimista a na twitteru napsal, jaký to byl v mnoha ohledech skvělý den.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme