‚Odvolává Jaroslava Tvrdíka...‘ Projděte si dokument, přes který chce J&T ovládnout čínskou CEFC

Čínská společnost CEFC Europe, která má vlastnický podíl v budovách pražského Florentina nebo stadionu fotbalové Slavie v Edenu, je v problémech. Server iROZHLAS.cz přináší dokument, který se objevil ve sbírce listin čínské společnosti a píše se v něm třeba o odvolání „VŠECH členů představenstva“ - mimo jiné i Jaroslava Tvrdíka či prezidentského poradce Jie Ťien-minga, kterého čínské úřady vyšetřují pro podezření z ekonomické trestné činnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Dokumenty Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Tvrdík, šéf Slavie

Jaroslav Tvrdík, šéf Slavie | Zdroj: ČTK

Česko-slovenské společnosti J&T nesplatila CEFC úvěry ve výši přes 11 miliard korun. J&T proto přebrala výkon akcionářských práv v CEFC a odvolala její představenstvo včetně jeho místopředsedy Jaroslava Tvrdíka a dosadila krizový management. CEFC to odmítá.

Podle vyjádření spolumajitele J&T Patrika Tkáče na twitteru se finanční skupina s čínskou CEFC snažila dohodnout. Místo placení prý ale sesazený místopředseda CEFC Jaroslav Tvrdík podal 40 předběžných opatření. „Jsme okamžitě připraveni přijmout platbu zákonnou cestou a odevzdat klíče,“ dává Tkáč společnosti ještě šanci.

PŘEHLEDNĚ: Finance, cestovní ruch i sport. Jaké jsou aktivity čínské CEFC v České republice?

Číst článek

CEFC China označila odvolání stávajícího a jmenování nového představenstva za nepřátelský krok. V tiskové zprávě píše: „Akcionáři jsou připraveni podniknout všechny kroky k ochraně své investice v České republice.“

Za dluhy ručí CEFC mimo jiné budovou bývalé Živnobanky v centru Prahy, administrativním komplexem Florentinum nebo fotbalovou Slavií.

Už 17. května se ve sbírce listin v rejstříku firem objevil dokument - stanovy společnosti, v němž je ovládnutí CEFC skupinou J&T detailně popsané. Jde o notářský zápis sepsaný u benešovské notářky podepsaný jedním ze spolumajitelů J&T Dušanem Palcrem. Právě Palcr je pak v dokumentu uveden jako člen „krizového managementu“.

Prolistujte si dokument, kterým se J&T pokusila ovládnout CEFC Europe:

sam, mkk, red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme