Motory Rolls-Royce, 115 míst k sezení i USB konektory. České dráhy představily nové jednotky RegioFox

Do České republiky dorazila první motorová jednotka, která dostala název RegioFox. Nyní ji České dráhy testují na zkušebním okruhu ve Velimi. Ve středu o tom na svém webu informovaly České dráhy. Jednotky pohání ekologické motory Rolls-Royce, které kromě nafty jezdí i na biopalivo HVO. Dopravce jich objednal celkem 76 a jezdit budou v Praze, na Vysočině, ve Středočeském, Jihočeském, Královéhradeckém, Plzeňském a Pardubickém kraji.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jednotka RegioFox Českých drah

Jednotka RegioFox Českých drah | Foto: České dráhy | Zdroj: Profimedia

„Liška je mazané a chytré zvíře a já jsem rád, že RegioFox cestujícím nabídne mnoho chytrých řešení a maximální komfort. Nový název vybrali v anketě na sociálních sítích naši cestující,“ popsal nové jednotky na webu generální ředitel Českých drah Michal Krapinec.

Oprava za stamiliony nebo zdroj náhradních dílů? České dráhy řeší osud havarovaného pendolina

Číst článek

Každý RegioFox, který vyrábí společnost PESA Bydgoszcz, nabízí 115 míst k sezení, bezbariérový přístup, topení, klimatizaci, zásuvky nebo USB konektory na dobíjení drobné elektroniky, Wi-Fi, vakuové WC s přebalovacím pultem, moderní audiovizuální informační systém s LCD monitory a kamerový systém. Přepravit bude také možné osm kol, tři kočárky a dva invalidní vozíky.

RegioFox má nahradit motorové jednotky řady 814 známou mimo jiné jako RegioNova, 842 přezdívaný kvatro nebo rohlík a 843 (rakev nebo apollo).

Zkušební provoz začne ve druhé polovině roku v Praze, Středočeském a Jihočeském kraji. Později zamíří do Pardubického, Královéhradeckého, Plzeňského kraje a na Vysočinu. Aktuálně má dodavatel určitá zpoždění, ale zkoušky a schvalování u Drážního úřadu jsou v plném proudu.

pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme