Zbrojovka v Uherském Brodě nechala doma stovky zaměstnanců. Firma šetří, prodává méně v USA

Dvoutýdenní odstávka firmy Colt CZ se v továrně České zbrojovky v Uherském Brodě dotkne stovek zaměstnanců. Informaci Českému rozhlasu potvrdili zaměstnanci firmy i zástupci odborů.

Uherský Brod Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká Zbrojovka Uherský Brod

Česká Zbrojovka Uherský Brod | Zdroj: Profimedia

Firma Colt CZ v Uherském Brodě, která vyrábí zbraně, zaměstnává asi 1 400 lidí. Aktuálně se potýká s poklesem prodejů na svém nejdůležitějším trhu ve Spojených státech. Na celkových loňských výnosech Coltu CZ, které byly rekordní a činily téměř 14,6 miliardy korun, se ty z USA podílely z 47,9 %.

Přehrát

00:00 / 00:00

Úsporná opatření ve zbrojovce v Uherském Brodě – shrnutí

Firma se rozhodla situaci s nižším prodejem vyřešit omezením části výroby, které potrvá do 10. dubna. Část zaměstnanců bude po dobu odstávky do 10. dubna na 80 % platu. Další mají nařízenou dovolenou. Konkrétní čísla nechtělo vedení firmy komentovat.

Holding Colt CZ Group SE (Colt CZ) přitom vykázal loni rekordní výnosy přibližně 14,6 miliardy korun. Meziročně vzrostly o 36,5 procenta. 

Růžena Vorlová, Tomáš Fránek, Leona Nevařilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme