Autor

Eva Malá

Znamení:
Jsem Váha. A to znamení mě plně vystihuje. V osobním životě. Když se mám rozhodnout, co si dát k jídlu. Jestli si mám jet prohlédnout zámek, nebo jít na procházku do lesa nebo jestli si koupit černý, žlutý, modrý či oranžový svetr. Stejně skončím u červeného. V práci je to ale jinak. Při natáčení reportáží neváhám.

Životní motto:
Babička mi vždy říkala: „Nic se nejí tak horké, jak se uvaří.“ A jedním dechem dodávala: „Ráno moudřejší večera, děvenko.“ Při řešení různých zapeklitostí, které život přináší, na ni často s láskou vzpomínám.

Co dělám v rozhlase:
V rozhlase točím reportáže a vstupuji živě do vysílání. Mám na starosti Liberec a Liberecko. Často natáčím v kasárnách a na cvičištích s libereckými chemiky, ale také s policisty, hasiči a záchranáři. Obracejí se na mě lidé s problémy, které je trápí. Snažím se také společně s různými organizacemi bojovat s takzvanými šmejdy. A žasnu, co nového si na ty nejzranitelnější, na seniory, vždy vymyslí.

Před rozhlasem:
Před rozhlasem jsem pracovala v jednom komerčním libereckém rádiu. Ostatně, jako většina lidí v rozhlase. I proto u nás panuje velmi přátelská atmosféra. Psala jsem do novin, chvíli jsem natáčela reportáže pro regionální televizi a také jsem připravovala radniční zpravodaj.

Co mě baví:
Baví mě život. Ráda poznávám nové lidi, místa a ráda se setkávám se svými přáteli. Miluji cestování po Česku, ale i po Evropě. Zajímá mě historie od středověku do druhé světové války. Ráda si prolezu hasičské auto, průzkumný vůz libereckých chemiků nebo záchranářský vrtulník. Odpočinu si u čtení knih, poslouchám hudbu, chodím do kina a do divadla. Akorát nevím, jak to všechno mám stíhat…

RSS autora

Články autora