K filmům servírují rum, na promítání může i pes a záchod mají přímo v sále. Vítejte v kině Balt

Pražské kino Balt otevřelo svůj sál s 26 místy v ulici Karoliny Světlé na Starém Městě teprve před čtvrt rokem. Rychle si ale získalo jméno mezi diváky, kteří hledají specifický kulturní zážitek.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kino Balt najdete mezi Karlovým mostem a Národním divadlem, v ulici Karoliny Světlé

Kino Balt najdete mezi Karlovým mostem a Národním divadlem, v ulici Karoliny Světlé | Zdroj: Kino Balt

Na začátku stál nápad dvou kamarádů založit rumové kino pro otrlé diváky, aby lépe snášeli projekci těch nejhorších filmů, které existují. V ceně lístku na tato představení už je zahrnutá degustace čtyř rumů a tapas v podobě oříšků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vydejte se v reportáži Václava Müllera do kina Balt

„Podle toho, jak je ten film špatný, tak si volíte frekvenci pití toho rumu. Zatím máme rekordmana, který za jedno devadesátiminutové představení vypil osmnáct rumů,“ vysvětluje jeden ze zakladatelů kina Balt David Paškevič.

Vedle toho ale promítají i další filmy bez konzumace alkoholu. Svoje místo našli v kině Balt také pejskaři. Při speciálních projekcích totiž dostanou mazlíčci pelech, něco na zub a misku s vodou. Další zajímavostí je toaleta přímo v sále.

Ondřej Čáslavka a David Paškevič, zakladatelé Kina Balt | Zdroj: Kino Balt

„Ten záchod je ve skříni, specifikum je splachování skrz promítačku, je to takový IQ test. V zrcadle máme monitor a je vidět, co aktuálně běží v kině,“ přibližuje spoluzakladatel Ondřej Čáslavka.

„Někteří to využívají i docela dlouho, takže pak je tam fronta,“ dodává David Paškevič.

Václav Müller, Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme