‚Robert Iger souhlasil s návratem.‘ Do čela firmy Walt Disney se vrací její bývalý ředitel

Americká filmová a zábavní společnost Walt Disney oznámila, že do funkce výkonného ředitele firmy se vrací Robert Iger. Na této pozici vystřídá Boba Chapeka, napsala v pondělí agentura Reuters.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Iger odstupuje s okamžitou platností z funkce výkonného ředitele americké mediální a filmové společnosti Walt Disney

Robert Iger se vrací do čela společnosti Walt Disney | Foto: Phil McCarten | Zdroj: Reuters

Igera, který ve firmě Walt Disney strávil více než čtyři desetiletí a 15 let působil jako její výkonný ředitel, jmenovala do funkce správní rada.

Iger souhlasil, že se na dva roky ujme role výkonného ředitele, přičemž bude úzce spolupracovat s představenstvem na hledání svého nástupce. Předsedkyní správní rady zůstane i nadále Susan Arnoldová.

‚Když už nevíte, co si vybrat.‘ Zahlcení streamovacími službami určitě přijde, myslí si teoretik médií

Číst článek

Společnost Walt Disney pod Igerovým vedením převzala výrobce animovaných filmů Pixar, filmovou a nakladatelskou společnost Marvel, filmové studio Lucasfilm či zábavní aktivity společnosti 21st Century Fox. Spustila rovněž streamovací službu Disney+. Z funkce výkonného ředitele Iger odstoupil v roce 2020.

„Robert Iger souhlasil s návratem do čela společnosti na dva roky s cílem vytvořit strategii pro obnovený růst,“ uvedla firma Walt Disney.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme