Jedinečný talent, drogy i alkohol. Nový životopisný snímek představuje zpěvačku Whitney Houston

Za filmem stojí mimo jiné i scénárista Anthony McCarten, který s životopisnými snímky má zkušenosti | Zdroj: Falcon

Za sebou měla velké úspěchy a spousty „nej“ podpořené několika rekordy. Zpěvačka Whitney Houston ale zažívala i těžké chvíle. Částečně za to mohly i drogy, na kterých se stala závislá. Jaký byl život jedné z nejznámějších zpěvaček hudební historie ukazuje nový film I Wanna Dance with Somebody.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na jedné straně jedna z nejtalentovanějších zpěvaček své generace s šesti hudebními cenami Grammy - na straně druhé drogy, alkohol a nevěra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do kin vstupuje snímek mapující život slavné zpěvačky Whitney Houston

Píše se únor 1983 a mladá Whitney Houson vystupuje se svojí matkou v noční klubu v New Yorku. Právě tam ji objevil producent Clive Davis a okamžitě s ní podepsal nahrávací smlouvu. I tenhle zlomový okamžik nový snímek I Wanna Dance With Somebody připomíná.

Za filmem stojí mimo jiné i scenárista Anthony McCarten, který s životopisnými snímky má zkušenosti - v roce 2014 napsal Teorii všeho o teoretickém fyzikovi Stephevenu Hawkingovi a před čtyřmi lety zaujal filmem Bohemian Rhapsody o kapela Queen. V jeho aktuálním filmu si slavnou americkou zpěvačku zahrála herečka Naomi Ackiová.

145 minut dlouhý snímek nabízí ty nejznámější hity americké zpěvačky. Nechybí v něm I Wanna Dance with Somebody, Higher Love, ale i I Will Always Love You.

Sama Whitney Houston se do paměti fanoušků zapsala taky hlavní rolí ve filmu Osobní strážce, kde si v roce 1992 zahrála po boku Kevina Costnera. 

Houston prý měla skvělou techniku a krásný hlas, ale i řadu nedostatků

Číst článek

Americká ikona se tehdy dostala poprvé k filmu a podpořila tak svoji úlohu výrazné zástupkyně afroamerické společnosti v showbusinessu.

Její život nabral nový směr v roce 1992 sňatkem s americkým zpěvákem Bobbym Brownem, jemuž o rok později porodila dceru Bobbi Kristinu. Mezi partnery docházelo k nevěrám i napadení, Houston po čase přiznala závislost na marihuaně a kokainu. Manželství se rozpadlo po 14 letech.

Whitney Houston zemřela nešťastnou náhodou utonutím ve vaně hotelového apartmá, k její smrti ale přispěla také srdeční choroba a kokain, jehož byla zpěvačka chronickým uživatelem.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme