Rok 2023 rozezní stovkami očekávaných koncertů. Češi se můžou těšit na Kiss anebo The Weeknd

Českem bude v letošním roce znít metal, rock, pop ale i vážná hudba. Fanoušci se můžou těšit třeba na koncerty Iron Maiden, Kiss nebo Erose Ramazzottiho. A zájem je velký - na některá vystoupení zbývají poslední vstupenky.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po několika letech se konají odložené koncerty

Zájem o nadcházející koncerty je velký - na některá vystoupení zbývají poslední vstupenky (ilustrační foto) | Foto: Katherine Vašíčková | Zdroj: Český rozhlas

Překonává hudební rekordy a přepisuje historii toho, co je v hudební branži možné – například v situaci, kdy vyprodal sto tisíc vstupenek během deseti minut ještě před vydáním debutového alba. To je britský zpěvák Lewis Capaldi, který se českému publiku představí v pražské O2 aréně 17. února - o měsíc později pak vydá svoji druhou studiovou desku. V Česku je pak už jako doma George Ezra - ten fanouškům zazpívá 21. února.

Vánoční hity roku 2022: Alicia Keys vydala první sváteční album, novou píseň má i Lucie Bílá nebo Slza

Číst článek

Dobít největší halu v Česku se letos pokusí další tuzemští interpreti - zlatá slavice Ewa Farna tam oslaví 30. narozeniny a kapela Jelen zase 10 let na hudební scéně.

„Když jsme před deseti lety začínali, vůbec jsme si nedokázali představit, že vystoupíme v O2 aréně. Už teď se na koncert připravujeme a věřím, že si ho s námi fanoušci užijí,“ řekl pro Radiožurnál zpěvák Jelenů Jindra Polák.

Po třech letech se pak do Prahy vrací Maroon 5 s charismatickým zpěvákem Adamem Levinem. Pro svůj koncert v letošním roce si vybrala letiště v pražských Letňanech. Vystoupí tam 21. června.

Pětinásobný laureát Grammy v Praze

O necelé dva měsíce později přiláká na stejné místo desetitisíce fanoušků i pětinásobný držitel hudební cen Grammy - kanadský R&B zpěvák The Weeknd. Ten do metropole přiveze světovou show s názvem „After Hours til Dawn“.

Macklemore, Machine Gun Kelly nebo Aurora. Velké české festivaly před Vánoci lákají na zvučná jména

Číst článek

Na více než 350 koncertů, divadel, ale i workshopů a diskuzí láká festival Colours of Ostrava. Některé hlavní headlinery už představil - jak za festival potvrzuje Jiří Sedlák. 

„K největším hvězdám patří například americká pop-rocková kapela OneRepublic nebo rapper Macklemore, což je držitel Grammy, který na festival přiveze obrovskou show.“

Organizátoři festivalů také hlásí velký zájem o vstupenky v předprodejích - vysvětlují si to nejen zvučnými jmény zahraničních interpretů, ale taky jistější letní festivalovou sezonou, kterou v minulých letech narušila pandemie. 

Na královehradeckém Rock For People v červnu si fanoušci poslechnou anglickou kapelu Muse a na pražském festivalu Metronome pak například rockery Editors nebo multižánrovou formaci Jamiroquai.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme