Do pražské O2 areny míří Lewis Capaldi. Britský zpěvák proslul písní Someone You Loved nebo Fade

Své první turné vyprodal ještě před tím, než vydal debutovou desku – a to se ještě nikdy před tím v historii nestalo. Skotský zpěvák Lewis Capaldi v pátek večer zazpívá v Česku. Do pražské O2 areny přiveze své neznámější hity, ale i nové písně.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Capaldi

Obal LP desky Capaldiho s názvem Forget Me | Zdroj: Universal Music

Emotivní hymna o rozchodu a nejsmutnější píseň roku. Skladbou Someone You Loved se Lewis Capladi dostal do povědomí posluchačů z celého světa. Skotský zpěvák a textař disponuje zvláštním druhem talentu, díky kterému jsou jeho písně přímočaré a pro fanoušky uvěřitelné.

Rihanna zazářila během poločasu Super Bowlu. Na pódium se vrátila po téměř pěti letech

Číst článek

„Píseň Someone You Loved jsem psal přes půl roku. Lidé si často myslí, že ty největší hity vznikají jedním, rychlým nápadem, který přijde z ničeho nic. A já s tím z celého srdce nesouhlasím. Na opravdu dobrou melodii potřebuji hodiny a hodiny u piana a někdy ani to nestačí. Dobrá píseň prostě potřebuje svůj čas,“ říká o své tvorbě Capaldi.

Hudební kariéra Lewise Calapldiho ale nezačala v nahrávacím studiu, ale v hospodách, kde zpíval už od svých devíti let. A pokračovala s mobilem v ruce. Právě na chytrý telefon začal nahrávat své první písně. Díky tomu si ho taky všimlo hudební vydavatelství a podepsalo s ním smlouvu.

V roce 2019 vydal debutové album Divinely Uninspired to a Hellish Extent a svými autorskými písněmi doslova uchvátil planetu. Album se udrželo deset týdnů na vrcholu UK Albums Chart. Ve Spojeném království se pak stalo nejprodávanějším albem roku 2019 a 2020.

Nominace na Grammy

Rok 2020 mu přinesl nominaci na Grammy za nejlepší song a zároveň získal cenu Brit Awards za objev roku a nejlepší singl.

‚Píseň je symbolem lidí, kteří zažívají nesvobodu.‘ Česko bude na Eurovizi reprezentovat skupina Vesna

Číst článek

Když odbočíme od hudby do soukromí, tak mluvíme o vegetariánovi, který miluje zvířata a dává přednost psům před kočkami. Je posedlý slunečními brýlemi, které nosí, sbírá a dostává je i od fanoušků. Prohlašuje o sobě, že je vlastně líný a rozhodně si ze sebe umí dělat legraci.

Říká se, že hlas Lewise Capaldiho v kombinaci s jeho emotivními písněmi se nedá zapomenout. V Česku ho fanoušci slyšeli zatím dvakrát – poprvé na festivalu Colours of Ostrava před třemi lety a následně své hity přivezl i do pražského SaSaZu, tedy do klubu pro pár nižších stovek lidí.

Tentokrát ale vyprodal 18 tisícovou libeňskou O2 arenu a v pátek večer v ní představí i nové písně z desky Broken by Desire to Be Heavenly Sent, která vyjde v květnu.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme