SOUTĚŽ: Skutečné zločiny po česku. Vyhrajte sbírku kriminálních případů z pera známých policistů

Vyhrajte knihu Skutečné zločiny po česku | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Nic pro slabé povahy,“ varuje recenze knihy Skutečné zločiny po česku. Příručka mrazivého světa kriminalistiky 20. století vychází z per ředitele Muzea Policie ČR a bývalého vyšetřovatele, který je dnes sběratelem zajímavých policejních případů. Kdo jiný než právě tato dvojice by mohl znát tuzemský zločin lépe? O publikaci hrajeme tento týden v pravidelné soutěži serveru iROZHLAS.cz.

Tento článek je více než rok starý.

KNIŽNÍ SOUTĚŽ Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Ve sklepě domu v Provaznické ulici č. 3 nalezli necky ukryté pod několika koši. V neckách byla pod různými hadry nějaká mrtvola. (…) Smrt, kterou si Josef Kajetán Tyl předpověděl, se bohužel potvrdila,“ stojí v kapitole s názvem Zabili jsme Josefa Kajetána Tyla.

Sériové vraždy, útěky z vězení, výbuch fabriky i vyšetřování v neobvyklých lokacích. To vše čeká na čtenáře v doprovodu autentických fotografií, dobových dokumentů, přepsaných výslechů, pitevních zpráv a detailních náčrtků z místa činu.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Autory knihy jsou čeští policisté, policejní historici a publicisté Miloš Vaněček a Radek Galaš.

Vaněček se dlouhodobě zabývá historií pražského policejního ředitelství, konkrétně pak osobou vládního rady Josefa Vaňáska a IV. bezpečnostní oddělení. Je spoluautorem několika knih, vedle toho publikuje v časopisech případy z policejní historie. Aktivně se podílel také na přípravě pořadu Českého rozhlasu Historie českého zločinu.

Galaš se zase specializuje na historii bezpečnostních sborů a kriminalistiky. Od roku 2019 přitom zastává funkci ředitele Muzea Policie ČR. Spolu s Vaněčkem patří ke spoluzakladatelům Konference policejních historiků. Kromě toho je autorem desítek nášivek, odznaků a vyznamenání české policie. Podílel se i na tvorbě nových policejních stejnokrojů.

Publikaci Skutečné zločiny po česku vydalo nakladatelství CPress.

Kniha popisuje různé příběhy z Prahy | Zdroj: iROZHLAS.cz

Pokud se chcete zapojit do soutěže o 10 knih Skutečné zločiny po česku, napište nám až do tohoto pátku 14. dubna do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku:

Jak se údajně jmenoval reálný přeobraz populární postavy kriminalisty rady Karla Vacátka?

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme