Skoro milion a půl výtisků za den. Knižní paměti prince Harryho trhají prodejní rekordy

Autobiografie britského prince Harryho je pro čtenáře obrovským lákadlem a prodeje trhají rekordy, uvedla agentura AP. Nakladatelství Penguin Random House ve středu oznámilo, že jen během prvního dne se prodalo přes 1,4 milionu výtisků. Číslo zahrnuje všechny formáty, včetně tištěných, elektronických a audioknih a jde o knihy prodané v USA, Kanadě a Británii.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autobiografie britského prince Harryho je pro čtenáře obrovským lákadlem a prodeje trhají rekordy

Autobiografie britského prince Harryho je pro čtenáře obrovským lákadlem a prodeje trhají rekordy | Foto: Peter Nicholls | Zdroj: Reuters

Kniha prince Harryho se po týdnech rozhovorů, úniků pasáží do médií a kontroverzních prohlášení objevila na prodejních pultech tento týden v úterý. Vyšla v angličtině a přeložená je do 15 dalších jazyků, včetně čínštiny. Čeština mezi nimi zatím není. 

„Spare (Náhradník) je příběh někoho, o kom jsme si možná mysleli, že už ho známe. Nyní ale můžeme prince Harryho opravdu pochopit prostřednictvím jeho vlastních slov,“ uvedla Gina Centrellová z nakladatelství.

„Když se podíváme na tyto neuvěřitelné prodeje jen za první den, je vidět, že čtenáři jasně souhlasí s tím, že Spare (Náhradník) je kniha, kterou je třeba číst, a je to kniha, kterou s hrdostí vydáváme,“ dodala.

Nakladatelství Penguin Random House v roce 2018 vydalo rovněž autobiografii Michelle Obamové s názvem Můj příběh (Becoming). Vyprávění bývalé první dámy USA tehdy potřebovalo týden k dosažení 1,4 milionu prodaných výtisků.  

V Náhradníkovi přichází Harry s čerstvou kritikou britské královské rodiny. Reklama knihu popisuje jako autobiografii, která prozradí vše. Buckinghamský palác se k publikaci zatím nevyjádřil.

Harry a jeho americká manželka Meghan institut královské rodiny opustili už v únoru 2021. Nyní žijí na západním pobřeží Spojených států, mají syna Archieho a dceru Lilibet Dianu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme