Dexter se vrací. Oblíbený seriál o vrahovi míří po osmileté pauze zpět na televizní obrazovky

Není moc záporných postav, které si divák oblíbí a fandí jim od začátku až do konce. Jednou z nich je ale seriálový Dexter, který sice zabíjí lidi, ale jenom ty, kteří se něčím provinili. Oblíbená televizní série se po osmi letech vrací na televizní obrazovky. A s ní i některé původní postavy.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herci Michael C. Hall a Jack Alcott na premiéře nové série seriálu Dexter v New Yorku

Herci Michael C. Hall a Jack Alcott na premiéře nové série seriálu Dexter v New Yorku | Foto: Ron Adar | Zdroj: ČTK

Trend velkých comebacků seriálových hitů pokračuje. V roce 2013 se televizní diváci museli po osmi řadách rozloučit se seriálem Dexter. Teď se příběh o netradičním forenzním analytikovi miamské policie vrací na televizní obrazovky. První z deseti nových dílů odvysílá americká stanice Showtime.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celý příspěvek o nové sérii amerického seriálu Dexter

Má typický americký úsměv, do práce kolegům nosí krabici koblih, aby zapadnul, a nikdo by neřekl, že za tím vším se skrývá sériový vrah. I taková je postava Dextera Morgana, který je specialistou na krevní stopy miamské policie. Proto má k vraždám velmi blízko. Na rozdíl od jiných vrahů ale po sobě nikdy nezanechává stopy. V hledáčku má ty, kteří se něčím provinili.

Návrat sestry i syna

Dexter má jediné pravidlo: hlavně se nesmí prozradit. A tak ho v původním příběhu, když hrozilo, že jeho noční mimopracovní činnost vypluje napovrch, scénáristé nechali odplout na rozbouřeném moři. V poslední scéně se pak objevuje v zapadlém městečku jako dřevorubec.

To některé fanoušky samozřejmě pobouřilo, a tak pravěpodobně proto na tuto scénu teď scénáristé volně navázali. 

Úspěch Hry na oliheň: srozumitelný formát, globální Netflix i exotika korejské kinematografie

Číst článek

„Když jsme ten pořad v roce 2013 ukončili, věděl jsem, že existuje možnost se k roli Dextera vrátit. Takže nikdy jsem se úplně nerozloučil. Ten konec jsme nechali otevřený, ale rozhodně se nechystáme napravovat nějaké chyby, které jsme podle některých diváků v 8. řadě udělali. Nám konec vždycky dával smysl. Je pravdou, že teď příběh prošel velkou změnou, nezměnila se asi jenom ta hlavní zápletka,“ nastínil nový příběh Dextera jeho představitel Michael C. Hall.

S hlavní postavou se na televizní obrazovky v minisérii vrací i další postavy. Například Dexterova sestra Debra a nebo jeho syn. „Museli jsme počkat, až můj seriálový syn dospěje,“ doplnil Hall.

O novém příběhu toho fanoušci zatím moc neví, scénáristé ale prozradili, že během osmileté pauzy Dexter nikoho nezabil. Teď ale narazí na člověka, který se chová bezohledně a tak se Dexterův, jak sám mu říká, temný pasažér, opět probudí.

Novou minisérii tvůrci také odlišili názvem Nová krev a Dextera přejmenovali na Jimma. 

Dexter se v původní sérii vysílal od roku 2006. A zatímco u jiných seriálů se sledovanost s postupem času snižuje, u Dextera tomu bylo přesně naopak. 

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme