Moderátorka Fridrichová se podle komise nedopustila šikany vůči kolegům. Šetření odhalilo osobní neshody

Moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová se podle interní vyšetřovací komise České televize nedopustila šikanózního jednání vůči ostatním členům redakce. Z toho jí na podzim obvinil tehdejší šéfredaktor publicistiky Marek Wollner. Na jednání Rady České televize to ve středu uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nora Fridrichová

Fridrichová podle Dvořáka nepůsobí v manažerské funkci a ostatní členové redakce k ní byli v podřízeném vztahu jen vzhledem k její funkci dramaturga | Foto: Karolína Němcová | Zdroj: Český rozhlas

Komise se setkala se zhruba dvěma desítkami zaměstnanců České televize. Z jejího šetření vyplynulo, že nedošlo k diskriminaci nebo nevhodnému a nežádoucímu chování Fridrichové k podřízeným zaměstnancům, ale kvůli chaotické a pozdní komunikaci a někdy i špatné dramaturgii docházelo k osobním neshodám, které vyústily i v několik odchodů z redakce.

Wollner končí v České televizi. Čelil nařčení ze sexuálního obtěžování a šikany, které odmítal

Číst článek

Fridrichová podle Dvořáka nepůsobí v manažerské funkci a ostatní členové redakce k ní byli v podřízeném vztahu jen vzhledem k její funkci dramaturga.

V rámci nápravných opatření by mělo podle Dvořáka dojít ke zlepšení plánování a řízení redakce i k posílení redaktorského týmu a dramaturgie. Konkrétní kroky by mělo vedení zpravodajství přijmout do konce března a následně s nimi seznámit Radu České televize. 

Wollner obvinil Fridrichovou poté, co ona obvinila jeho ze sexuálního obtěžování a šikany některých kolegyň. To se sice neprokázalo a komise neshledala v jeho jednání nic protiprávního, Wollner přesto po dohodě s vedením Českou televizi opustil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme