Autor

Ondřej Suchan

Narodil se v roce 1982 v Praze. Po absolvování Gymnazia Českolipská nastoupil na Vyšší odbornou školu publicistiky v Praze. Už během studia ale začal pracovat v celostátních médiích. Nejprve v Mladé frontě DNES a poté v Nedělním světě a časopisu Týden. V roce 2009 poprvé přišel do Českého rozhlasu, kde pracoval v redakci reportérů. Následoval návrat do tištěných médií. Tři roky byl šéfem sportovním redakce LIdových novin, poté vedoucím magazínu Pátek LN. Od roku 2013 je zpátky v Českém rozhlase. Nejprve jako vedoucí domácího zpravodajství ČRo, následně vedoucí programu Radiožurnálu. V dubnu 2016 se stal šéfredaktorem Radiožurnálu.

RSS autora

Články autora

|Lenka Jansová, Ondřej Suchan, Michaela Vydrová, Marína Dvořáková, Miroslav Petráček |Zprávy z domova

Dvojí policejní prezidentství musí vyřešit ministr vnitra v demisi Pecina

Policie má dva šéfy. K dosavadnímu policejnímu prezidentovi Martinu Červíčkovi přibyl včera Petr Lessy. Toho vrátil do funkce ministr vnitra v demisi Martin Pecina. Zrušil rozhodnutí svého předchůdce Jana Kubiceho, který propustil Lessyho ze služebního poměru kvůli trestnímu stíhání. Martinu Červíčkovi se ministrovo rozhodnutí nelíbí stejně jako problém, který tím způsobil.

|Lucie Husárová 1, Tereza Janouškovcová Bartůňková, Lenka Rafaelová, Ondřej Suchan |Zprávy z domova

Prezident vetoval novelu loterijního zákona

Prezident Václav Klaus vetoval novelu loterijního zákona. Předloha měla radnicím zajistit právo regulovat hazard v obcích a městech. Václavu Klausovi vadilo, že v novele chyběly ve výčtu příjemců povinných odvodů z loterií příspěvkové organizace. O finance by tak přišly i instituce jako Národní divadlo a Národní galerie.

|Ondřej Suchan, Václav Rojík |Ekonomika

Trojkoalice by zřejmě financovala sport z hazardu

Český sport je dlouhodobě podfinancován, shodují nejen sportovní funkcionáři, ale i politici, kteří krátce před volbami napříč celým politickým spektrem slibovali nápravu. Strany očekávané středopravicové koalice ale mají na financování sportu zatím nejednotné názory.