‚Lvice‘ Špotáková začíná kvůli zranění svou sezonu se zpožděním. Před kladenským mítinkem cítí nervozitu

Dva závody vynechala, ale o ten třetí už nechce a vlastně ani nemůže přijít. Oštěpařka Barbora Špotáková začíná svojí atletickou sezonu až teď. Směřuje ji na konec léta na mistrovství Evropy v Mnichově a cestu začne na mítinku Kladno hází.

Tento článek je více než rok starý.

Klando Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Barbora Špotáková

Oštěpařka Barbora Špotáková | Foto: Vgard Wivestad Grøtt | Zdroj: Reuters

Den před závodem listovala Barbora Špotáková na kladenském sletišti startovními listinami všech disciplín. U té své vedle sebe mohla vidět dalších jedenáct soupeřek. Zatímco ostatní mají v svého jména zapsaný nejlepší výkon sezony, u Špotákové takové číslo chybí. Sezonu začíná až teď. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si komentáře Barbory Špotákové o zpožděném začátku atletické sezony

„Bude to taková svatá trojice Kladno-Paříž-Hodonín. Tohle spojení asi ještě nikdy nikdo nevyslovil,“ smála se Špotáková.

V Hodoníně to bude republikový šampionát, v Paříži Diamantová liga, nejprve je ale na řadě atletický mítink s názvem Kladno hází.

„Občas tady trénuji, jsem ráda, že mi to místní dovolí a že mě nevyženou, i když přijdu někdy ve zvláštní hodiny. Když se trénuje na podzim, tak je ve čtyři hodiny už tma, takže tady kolikrát běhám úseky za tmy,“ řekla čtyřicetiletá oštěpařka.

Kvůli problémům s lýtkovým svalem vynechala dvojnásobná olympijská vítězka Memoriál Josefa Odložila a také Zlatou tretru, teď je ale ráda, že začátek neuspěchala. V klidu ale rozhodně není. 

„Jsem mega nervózní! Poslední měsíc to bylo takové napínání na kšandy. Člověk se už těší na závody, ale furt čeká. Ale lvice také leží, čeká a pro kořist jde třeba jednou za tři týdny. Úplně na škodu to možná není. Napnutá budu dost, tak věřím, že napětí přetavím do toho pověstného oštěpařského praku. A že prak bude mít ideální úhel,“ usmívá se Špotáková.

Oštěpařská soutěž Kladno hází začne v areálu Sletiště v úterý v 17.50.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme