Kritik účasti ruských sportovců na olympiádě v Paříži Dominik Hašek byl hostem Lucie Výborné

Dominik Hašek silně apeluje na to, aby ruští a běloruští sportovci nemohli startovat na Olympijských hrách 2024 v Paříži. Kritizuje postavení předsedy Mezinárodního olympijského výboru Thomase Bacha, který vyzval Ukrajinu, aby nehrozila bojkotem olympiády v roce 2024 kvůli možné účasti ruských sportovců. Podle něj tímto podporuje ruské funkcionáře.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle bývalého hokejového brankáře je tlak ze strany ruských funkcionářů na Bacha jednoznačný. „Moskevské vedení dobře ví, že ruští sportovci jsou nejlepší reklamou na válku,“ myslí si.

Olympiádu v Paříži bojkotovat nebudeme, shodli se představitelé českého sportu i vlády

Číst článek

Ukrajina chtěla olympiádu bojkotovat, pokud by na ni startovali u ruští sportovci. Proti startu ruských sportovců vystoupily i další země, a to například Francie, USA, Japonsko nebo Spojené království.

Předseda Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach označil ukrajinskou snahu o bojkot za politováníhodnou snahu a kritizoval Kyjev, že se snaží ostatní dostat pod tlak. Bojkot by prý byl porušením olympijské charty.

Bojkot olympijských her v Paříži 2024, pokud by tam startovali ruští a běloruští sportovci, odmítá Český olympijský výbor, Národní sportovní agentura i ministerstvo zahraničí.

Lucie Výborná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme