Hráči udělali vše, co mohli, povzdechl si po bezbrankové remíze s Vikingem trenér Sparty Priske

Fotbalisté Sparty vstoupili do nové sezony remízou. Na úvod 2. předkola Evropské konferenční ligy hráli s norským Vikingem Stavanger bez branek. Premiéru v soutěžním utkání na lavičce Sparty zažil dánský trenér Brian Priske. Ten i přes nerozhodný výsledek hodnotil výkon svých svěřenců kladně.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

bývalý dánský reprezentant a současný trenér pražské Sparty Brian Priske

Brian Priske | Foto: Ritzau Scanpix | Zdroj: Reuters

Remízovou premiéru v soutěžním utkání zažil na lavičce fotbalové Sparty dánský trenér Brian Priske. I přes výsledek 0:0 s norským Vikingem ve 2. předkole Evropské konferenční ligy byl s výkonem svých svěřenců spokojený.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak trenér Sparty Brian Priske hodnotil zápas proti Vikingu Stavanger

„Jsem celkově spokojený s prvním zápasem sezony. V zápase jsme dominovali celých 90 minut - fyzicky i v ofenzivě. Jen jsme nedali góly,“ řekl po zápase nový trenér Sparty Priske.

A to sparťané v zápase celkem 28krát vystřelili. Jenže jen pětkrát se trefili mezi tři tyče. Při největších šancích branku minuli - jako třeba obránce Dávid Hancko.

„Děláme věci ve finální fázi velmi rychle a myslím, že tam nám chybí trochu klidu, když zakončujeme, abychom správně trefili míč a někdy je to zbrklé. Hodně centrů nám odvrátili a tam chyběl kousek, ale bylo to skoro o štěstí,“ myslí si Hancko.

Na rozdíl od kapitána Hancka trenér Priske o štěstí nebo smůle mluvit nechtěl.

„Nejsem si jistý, jestli ve štěstí věřím. Naši hráči udělali všechno co mohli, aby soupeře zlomili. Oni nám to dělali hrozně těžké, celý zápas hráli v deseti lidech za balonem. Posledních patnáct minut dokonce se šesti obránci. V takové situaci je těžké si vypracovat velké šance. Kluci to ale zvládli. Ať už Kuchta, Čvančara nebo Hancko. Vím, že příště je promění,“ dodal Priske.

Jeho svěřenci budou o postup do třetího předkola Konferenční ligy bojovat příští čtvrtek v Norsku.

Pavel Tylšar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme