Angličané porazili na mistrovství světa Senegal a zahrají si čtvrtfinále proti Francii

Fotbalisté Anglie si zahrají čtvrtfinále mistrovství světa proti Francii. V osmifinále si stříbrní medailisté z loňského Eura poradili se Senegalem po výsledku 3:0.

Tento článek je více než rok starý.

Al-Khor (Katar) (Aktualizováno: 21:53 4. 12. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anglický útočník Harry Kane

Anglický útočník Harry Kane | Foto: Lee Smith | Zdroj: Reuters

Semifinlisté posledního šampionátu a finalisté loňského Eura Angličané byli proti mistrům Afriky jasnými favority a hned od úvodních minut to bylo znát. Senegalci ale úvodní tlak přežili a začali sami hrozit.

2018: Pořadatelství jako snaha zlepšit image vlastní země. Šampionáty v Rusku a Kataru spojuje mnohé

Číst článek

Ve 22. minutě se v dobré pozici ocitl Dia, anglická obrana ale jeho šanci se štěstím ustála. Stejný hráč pak měl ještě zajímavější možnost o pár minut později, tentokrát ale ztroskotal na brankáři Pickfordovi, který jeho střelu skvěle vyrazil.

Senegalce mrzely neproměněné šance o to víc, že v závěru prvního poločasu dostali od Anglie dva tvrdé direkty. Nejdřív se ve 38. minutě po rychlém brejku prosadil Jordan Henderson a těsně před koncem nastavení pak na 2:0 zvýšil svým prvním gólem na turnaji Harry Kane.

Senegalské naděje na zvrat utichly záhy po přestávce a postaral se o to Bukayo Saka, který poslal do sítě míč po přihrávce Fodena.

Pak už se hrál spíš fotbal bez větších šancí a zápas se spíš dohrával. Senegalci se snažili vstřelit aspoň jeden čestný gól, Angličané ale byli klidní a trpělivě bránili, takže se africký tým do dobrých pozic skoro nedostával.

Anglie tak nakonec bez větších problémů porazila Senegal 3:0 a může se těšit na čtvrtfinále. V něm ostrovní tým narazí na úřadující šampiony z Francie, kteří v neděli odpoledne vyřadili Polsko.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - osmifinále (Chúr):
Anglie - Senegal 3:0 (2:0)
Branky: 38. Henderson, 45.+3 Kane, 57. Saka. Rozhodčí: Barton - Morán (oba Salv.), Nesbitt (USA) - Fischer (video, Kan.). ŽK: Koulibaly (Sen.). Diváci: 65.985.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme