Sparta má formu, ale pokusíme se její vítěznou sérii ukončit, říká kouč Baníku Hapal

Domácí prostředí není letos pro fotbalisty Ostravy žádnou výhodou. Z jedenácti zápasů jich Baník na vítkovickém stadionu šest prohrál. Dnes od 15 hodin navíc na domácí půdě přivítá pražskou Spartu, která vyhrála pět utkání v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Hapal musí co nejdříve vyřešit krizi Baníku

Pavel Hapal musí co nejdříve vyřešit krizi Baníku | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Samozřejmě o tom víme a ta bilance nás všechny mrzí, ale teď už s tím nic neuděláme. Je to nepříjemné, protože prohráváme před domácími fanoušky. Většinou jsme tady soupeře vždy zmáčkli, přehrávali je a zápasy zvládli. Teď je to ale hodně špatné,“ říká kapitán a brankář Jan Laštůvka k mizerné domácí bilanci Ostravanů.

Přehrát

00:00 / 00:00

S odlišnou formou nastupují do zápasů tradičních rivalů fotbalisté Ostravy a Sparty

Olomouc, Teplice, České Budějovice, Brno, Jablonec a naposledy také Hradec Králové. Všechny tyto celky bodovaly na hřišti Baníku Ostrava naplno. Baník dostal v letošní sezoně na domácí půdě už sedmnáct gólů, i proto bývalý trenér Vrba a současný kouč Hapal často měnili obranné složení.

„Jako tým musíme celkově lépe bránit. Paradoxně soupeř má vždy jenom dvě šance nebo i z nulových šancí dá dva góly. Je to špatně, v obraně nejsme kompaktní. Když to nefunguje, tak musíme dělat často změny,“ pokračuje Laštůvka.

Naopak pražská Sparta pět posledních zápasů vyhrála a vstřelila v nich dvacet gólů. Díky tomu se vrátila do hry o titul.

„Bude to složitý zápas, ale věřím, že nám pomůžou fanoušci. Mám zprávy, že se na zápas se Spartou chystá spoustu fanoušků. Snad budou až do poslední minuty s námi a my uděláme všechno pro to, abychom je potěšili. Sparta má formu, ale každá série může někdy skončit. My se o to rozhodně pokusíme,“ spoléhá kouč Baníku Pavel Hapal na tradiční rivalitu a plné hlediště.

Je to retro, vzpomíná matador Hejda na poslední výhru Plzně v Edenu. V klubu už hraje přes deset let

Číst článek

Baník bude muset v zápase, který na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích začíná v 15 hodin, pečlivě bránit ofenzivní sílu Sparty.

„Když budeme pozorní, důrazní a agresivní v zápase, tak eliminujeme jejich kvality a pokusíme se nějakou situací zápas rozhodnout v náš prospěch. Už by se k nám mohlo přiklonit i štěstí. V předchozích utkáních jsme šance měli, ale bohužel je neproměníme. Věřím, že se konečně prosadíme a budeme o ten gól šťastnější,“ doplňuje před očekávaným duelem Hapal.

Fotbalisté Baníku Ostrava nastoupí v retrodresech z roku 1923, které hned po utkání půjdou do veřejné dražby. Utkání tradičních rivalů uslyšíte živě v pořadu S mikrofonem za fotbalem, který na stanici Radiožurnál Sport začíná v 15 hodin.

Šlágrem 23. kola nejvyšší domácí fotbalové soutěže je utkání mezi vedoucí Slavií a druhou Plzní, které začíná v 18.00. 

             

David Procházka, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme