Střet německých týmů v krizi. Leverkusen se s dvojicí Čechů pokusí zaskočit Bayern Mnichov

Fotbalisté Bayernu Mnichov získali v minulé bundesligové sezoně jubilejní desátý titul v řadě. V té letošní se ale bavorskému velkoklubu zadrhl motor, hlavně v posledních čtyřech kolech před reprezentační pauzou. V nich totiž získal jen tři body za tři remízy. Právě v tomto rozpoložení je zastihne Bayer Leverkusen s Patrikem Schickem a Adamem Hložkem.

Mnichov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick slaví se spoluhráči branku

Patrik Schick slaví se spoluhráči branku | Foto: Yves Herman | Zdroj: Reuters

„Jsem beze slov. Takové zápasy bychom neměli prohrávat,“ mluvil záložník Thomas Müller po porážce v Augsburgu o tom, že Bayern zažívá velkou krizi. Mnichované přitom začali nový ročník velkolepě třemi výhrami se skóre 15:1, po překvapivých ztrátách se ale propadli na páté místo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Patrika Schicka a Adama Hložka čeká v Bundeslize těžký soupeř. Leverkusen hraje s Bayernem

Páteční soupeř mnichovského klubu na tom není o moc lépe. Leverkusen s Čechy Patrikem Schickem a Adamem Hložkem je v tabulce až patnáctý. A to i proto, že na rozdíl od Bayernu své první tři ligové zápasy prohrál.

Ve čtvrtém kole sice Bayer v Mohuči poprvé v sezoně vyhrál, pak ale podlehl Freiburgu a dvakrát remizoval – v Berlíně s Herthou a doma s Brémami. 

„Start sezony pro nás byl velkou fackou. Když srovnáme fitness data z loňské sezony, prohráváme víc soubojů a chybí nám metry ve sprintu. Musíme všichni začít dělat mnohem víc,“ říkal k formě týmu útočník Patrik Schick. 

Ten v minulé sezoně nasázel 24 gólů a stal se po Robertu Lewandovském druhým nejlepším střelcem Bundesligy. Teď dal v 7 zápasech jen dva. A trápí se i Adam Hložek, na první gól nebo asistenci v nejvyšší německé soutěži dál čeká.

Norský fenomén boří střelecké rekordy. Útočník Haaland prožívá výjimečný vstup do sezony

Číst článek

„Na trénincích i v některých zápasech, do kterých nastoupil, ten předpoklad rozhodně vidět byl. V klubu to všichni vědí. Samozřejmě, všechno je teď pro něj nové, není to lehké. Potřebuje čas,“ řekl Hložkovi jeho starší spoluhráč Schick.

Právě jeho přemožitel v tabulce střelců z minulé sezony, polský kanonýr Lewandowski, který v létě odešel do Barcelony, nyní Bayernu schází. Tým postrádá klasického hrotového útočníka.

„Někdy nastaly situace, kdy jsem si řekl, že mi schází varianta na přihrávku nebo hráč na zadní tyči. Ale zároveň byly situace, kdy jsem si řekl, že mi spoluhráči přihráli velice rychle bez toho, aniž by museli podstupovat dlouhý duel s obráncem. Pro mě i pro tým je tato nová dynamika vzrušující,“ nechtěl se na odchod Lewandovského vymlouvat Müller.

Jestli špatnou formu z předreprezentačního období ukončí společně se spoluhráči z Bayernu Mnichov on, nebo Leverkusen se Schickem a Hložek, bude jasné v pátek večer. Zápas v Allianz Areně začne ve 20.30.

Předloni se Schick do sítě Bayernu trefil výstavním způsobem

Pavel Tylšar, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme