Fotbalová reprezentace po bleskovém úvodu porazila na úvod kvalifikace Polsko 3:1

Čeští fotbalisté vstoupili do kvalifikace mistrovství Evropy domácí výhrou 3:1 nad Polskem a hned v úvodu udělali důležitý krok k postupu.

Praha (Aktualizováno: 22:49 24. 3. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté se radují

Čeští fotbalisté se radují | Zdroj: Reuters

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého rozhodli zahajovací utkání s favoritem skupiny E v Edenu bleskovým začátkem: po 27 sekundách vstřelil nejrychlejší gól reprezentačního „áčka“ od rozdělení federace Ladislav Krejčí mladší a na startu třetí minuty zvýšil rovněž premiérovou trefou v národním A-týmu Tomáš Čvančara.

Utkání Česko - Polsko jsme sledovali ONLINE

Číst článek

I třetí branku domácích zaznamenal sparťan, v 64. minutě se prosadil Jan Kuchta.

Za Poláky, kteří se na přelomu listopadu a prosince na rozdíl od českého celku zúčastnili mistrovství světa v Kataru, v závěru snížil střídající Damian Szymaňski.

V druhém duelu skupiny se Šilhavého výběr představí v pondělí v Moldavsku. Na evropský šampionát v příštím roce v Německu postoupí první dva týmy z každé skupiny. Česká reprezentace od rozdělení federace na Euru ještě nikdy nechyběla.

Utkání skupiny E kvalifikace mistrovství Evropy 2024 ve fotbale:

Česko - Polsko 3:1 (2:0)
Branky: 1. Ladislav Krejčí II, 3. Čvančara, 64. Kuchta - 87. D. Szymaňski. Rozhodčí: Sidiropulos - Kostaras, Dimitriadis - Evangelu (všichni Řec.). ŽK: Souček, Brabec (oba Česko). Diváci: 19 045.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme