Šatny, posilovna, Tribuna Sever. ‚Cítím se tu jako doma,‘ říká Souček před finále Konferenční ligy

Letošní ročník fotbalové Evropské konferenční ligy vyhraje minimálně jeden český hráč. Slavit na stadionu v Edenu bude buď Fiorentina, za kterou nastupuje Antonín Barák, nebo West Ham, kde působí Vladimír Coufal a Tomáš Souček. Pro všechny to bude navíc návrat na místo, kde dříve hráli.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček

Tomáš Souček | Foto: Piroschka Van De Wouw | Zdroj: Reuters

„Sice je tam přes to sice plakáty Konferenční ligy, ale hned jak jsme vešli do tunelu, vzpomněl jsem si na fotky, které jsou tam pod tím. Na fotky z Ligy mistrů, z titulu, zapsaná jména. Pak vidím hned posilovnu, šatnu a spoustu dalších míst, kde se cítím jako doma,“ vyprávěl Tomáš Souček na tiskové konferenci před finále Evropské konferenční ligy proti Fiorentině. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si komentáře Tomáše Součka před finále Evropské konferenční ligy

Do Edenu se bývalý fotbalista Slavie vrátil jako hráč West Hamu. A stejné pocity zažívá i Součkův spoluhráč Vladimír Coufal. Krátkou slávistickou minulost má ale i Antonín Barák na opačné straně. Výhodu domácí kabiny dostal West Ham.

„Kustod se mě už ptal, kde sedím, tak jsem mu vysvětlil, kde je moje místečko. Jsme sice napsaní jako hostující tým a budeme mít domácí dresy, ale jsem moc rád, že máme domácí šatnu a Tribunu Sever, na kterou jsem také zvyklý,“ říká Souček, který to ve Slavii dotáhl z mládeže až ke kapitánské pásce v A týmu. 

Právě před Tribunou Sever slavil Souček v minulosti tři mistrovské tituly nebo postup do základní skupiny Ligy mistrů.  

„Bude mi to hodně připomínat časy ve Slavii i v reprezentaci, takže ty nejlepší. Jen doufám, že mi to dá pohodlí do zápasu a individuálně předvedu výkon, jaký jsem předváděl v letech slávistických.“

Souček na Tribunu Sever zavzpomínal i na sociálních sítích

Slavná slávistická tribuna ale bude tentokrát zaplněna fanoušky West Hamu. Těch přicestovalo do Prahy značně více, než je vyhrazená pětitisícová kapacita jejich sektoru na stadionu.

Je neuvěřitelné, kolik fanoušků se sem chystá, i bez vstupenek. West Ham má skvělou historii, ale můžeme ji ještě vylepšit, pokud zítra vyhrajeme. Pro všechny z nás to bude velký zápas. Fanoušci si mě váží a panuje mezi námi velký respekt. Chceme být na finále připraveni jak individuálně, tak týmově,“ poznamenal Souček.

O tom, jestli se z triumfu v Evropské konferenční lize budou radovat Tomáš Souček a Vladimír Coufal v dresu West Hamu, nebo Antonín Barák z Fiorentiny, se rozhodne po 21.00, kdy začne finále. Web iROZHLAS.cz z něj nabídne online reportáž.

Tomáš Petr, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme