Sparta Praha slaví po devíti letech mistrovský titul, na hřišti Slovácka uhrála kýženou remízu

Fotbalisté Sparty se v předposledním kole ligové nadstavby stali českými mistry. Letenští potřebovali k jistotě prvního titulu po devíti letech uhrát bod na hřišti Slovácka, což se jim po remíze 0:0 povedlo. Nic na tom nezměnila ani výhra Slavie 3:2 na hřišti Olomouce, Sparta má před posledním kolem nedostižný tříbodový náskok.

Uherské Hradiště (Aktualizováno: 21:12 23. 5. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Asger Sörensen vyhrává hlavičkový souboj

Asger Sörensen vyhrává hlavičkový souboj | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Nad Uherské Hradiště se těsně před zápasem přihnala silná průtrž mračen a silně mokrý terén oběma soupeřům od úvodu komplikoval hru. Za celou první půli nebyla k vidění ani jedna přímá střela mezi tyče, jen několik závarů ve vápně.

Manchester City slaví titul, ale trenér Guardiola chce víc. ‚Musíme vyhrát Ligu mistrů,‘ hlásí

Číst článek

Ve 43. minutě promáchl v dobré šanci domácí Kalabiška, na druhé straně nepropálil defenzivu Krejčí mladší, který nepřidal svůj čtrnáctý gól v ligovém ročníku.

Sparťané posbírali za úvodní dějství tři žluté karty a jednoho z napomínaných beka Mejdra nahradil do druhé půle Wiesner. Až v 58. minutě vyslal vůbec první střelu na branku hostující Minčev, který se dostal za obranu, ale ze strany gólmana Nguyena přízemním pokusem nepřekonal.

Letenští si poté vytvořili chvilkový tlak po rohových kopech. Na druhé straně se podél lajny protáhl do vápna Juroška, po souboji s Panákem upadl, ale rozhodčí Radina penaltu nenařídil.

Letenští v klidu udrželi remízu a po tříminutovém nastavení s nimi přímo na trávníku slavily i stovky fanoušků, kteří vtrhli na plochu ze svého vyprodaného sektoru za brankou.

Slovácko remizovalo s Letenskými stejně jako v předchozím vzájemném duelu před měsícem, kdy se týmy rozešly 1:1. Celek z Uherského Hradiště i ve čtvrtém kole nadstavby uhrál nerozhodný výsledek a vzdálilo se mu čtvrté místo, na které ztrácí dva body. Sparťané protáhli sérii neporazitelnosti v lize už na 21 zápasů.

Pražané coby stále nejúspěšnější český tým historie slaví celkově 37. titul a třináctý od rozdělení federace. Letenští si díky ligovému prvenství jako jediní zahrají v příští sezoně kvalifikaci Ligy mistrů a mají velkou šanci, že do ní vstoupí až ve 3. předkole.

Sparťané ovládli nejvyšší soutěž hned v první sezoně pod dánským koučem Priskem. Vítěznou trofej Letenští převezmou až o víkendu po závěrečném kole doma s Plzní.

Výsledky 4. kola nadstavby fotbalové ligy

1. FC Slovácko - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Radina - Podaný, Matoušek - Petřík (video). ŽK: Kim Sung-pin, Brandner, Hofmann - Karabec, Mejdr, Sadílek, Laci, Wiesner. Diváci: 8000 (vyprodáno).

Sigma Olomouc - Slavia Praha 2:3 (2:2)
Branky: 2. Chvátal, 6. Zifčák - 21. a 35. Jurečka, 67. Lingr. Rozhodčí: Orel - Váňa, Hádek - Szikszay (video). ŽK: Zifčák, Ventúra. ČK: 78. Ventúra (všichni Olomouc). Diváci: 8166.

Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:2)
Branky: 2. Hála, 39. Hůlka. Rozhodčí: Všetečka - Paták, Žurovec - Adámková (video). ŽK: Vondra, Prekop (oba Bohemians). Diváci: 7561.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme