Zvládne trenér Priske reparát proti Slavii? ‚Sparta se z derby poučila,‘ myslí si Šmicer

Zatím asi nejočekávanější zápas této sezony fotbalové ligy je tady. Na pražské Letné se v sobotu od 19.00 utkají Sparta se Slavií o první místo tabulky. Derby pražských S bude zároveň i soubojem dvou uznávaných trenérů: domácího Briana Priskeho a slávisty Jindřicha Trpišovského.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brian Priske

Brian Priske | Zdroj: Profimedia

V předvečer derby Trpišovský a jeho asistenti podepsali novou tříletou smlouvu přímo v Edenu před fanoušky na otevřeném tréninku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zvládne trenér Priske reparát proti Slavii? ‚Sparta se z derby poučila,‘ myslí si Šmicer

„Baví nás pracovat s tímhle kádrem v tomhle prostředí. Z naší strany nebylo co řešit,“ říkal Trpišovský po podpisu nové smlouvy.

Když fotbalová Slavia tuhle novinu na svých sociálních sítích oznamovala, byla řada fanoušků nadšená a klubu děkovala, ale někteří upozorňovali, že v posledních měsících už to tak slavné není. Loni na jaře sešívaným utekl titul, na podzim uvízli ve skupině Konferenční ligy, teď čtyřikrát za sebou nevyhráli venku a přišli o první místo ligové tabulky.

„Je to jeden z nejlepších trenérů, které Slavia během novodobé historie měla,“ tvrdí bývalý fotbalista Slavie David Kalivoda. 

„Celou dobu, co tam ten trenérský tým je, tak je vidět, jakým stylem se chtějí prezentovat, vybírají si podle toho hráče. Berou ‚neznámé‘ hráče a jsou schopní z nich udělat reprezentanty. Kdo jiný by teď měl trénovat Slavii?“ ptá se Kalivoda.

Jindřich Trpišovský se tak může s vyřešenou budoucností v klidu chystat na derby na Spartě, které pro něj bude dalším soubojem s Brianem Priskem.

Ten v září 2020 byl pro slávistického kouče hodně bolestivý. V dánském Herningu na stadionu, který byl kvůli covidovým pravidlům v podstatě prázdný, podlehl jeho tým Priskeho Midtjyllandu 1:4 a přišel o další účast v Lize mistrů.

Asistent trenéra Slavie Řehák o rivalitě: Sparťanům píšu výsledek na střechu, oni mi to vrací na vrata

Číst článek

Znovu se potkali o dva roky později, tedy loni na podzim a Trpišovského Slavia v lize vyučila Spartu celkem nově vedenou dánským stratégem 4:0.

„Priske dostal na Slavii pěkný pohlavek. Sparťanský tým mi přišel na derby mentálně nepřipravený, jako by nevěděl, o co jde,“ říká slávistická legenda Vladimír Šmicer.

„Od té doby ale Sparta ušla kus cesty. Myslím, že se právě z toho derby hodně poučila a že to Priske dobře kočíruje,“ dodává Šmicer.

A teď bude chtít Priske zažít vítězné derby. Ligové utkání fotbalistů Sparty se Slavií začne v 19.00 a sledovat ho budete moct v online přenosu na iROZHLAS.cz nebo živě ve vysílání Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme