Sparta si první místo v tabulce udržela. V Olomouci zvítězila těsně 1:0 díky gólu Minčeva

Fotbalisté Sparty v úvodním kole ligové nadstavby ve skupině o titul zvítězili v Olomouci 1:0 a pojistili si vedení v tabulce. Zápas na Hané rozhodl ve 26. minutě navrátilec do sestavy Martin Minčev. Pražané v nejvyšší soutěži už 18 utkání po sobě neprohráli a částečně si spravili náladu po středeční porážce 0:2 se Slavií ve finále domácího poháru.

Praha (Aktualizováno: 18:15 7. 5. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Minchev se raduje z gólu do sítě Olomouce v prvním kole nadstavbové skupiny o titul

Martin Minchev se raduje z gólu do sítě Olomouce v prvním kole nadstavbové skupiny o titul | Foto: Luděk Peřina, ČTK | Zdroj: Profimedia

Sparťané vedou tabulku o pět bodů před druhou Slavií, která večer nastoupí proti Bohemians 1905. Ve druhém kole nadstavby za týden Letenští v pražském derby přivítají vršovického rivala.

‚Neexistuje omluva.‘ Sparta se ohradila proti článku o drogách, podá trestní oznámení

Číst článek

Olomouc nenavázala na lednovou domácí remízu 1:1 se Spartou, počtvrté za sebou nezvítězila a na šestém místě tabulky má už jen minimální naději na posun na pohárovou čtvrtou příčku.

Sparta stejně jako v posledním kole základní části v Liberci nastoupila bez několika stabilních členů sestavy. Do zahajovací jedenáctky se sice oproti duelu na severu Čech po karetním trestu vrátili kapitán Ladislav Krejčí mladší a Jaroslav Zelený, ale zranění vyřadilo ze hry Tomáše Wiesnera s Martinem Vitíkem.

Na křídle místo Lukáše Haraslína nastoupil Martin Minčev, který vynechal poslední dva soutěžní zápasy kvůli trestu za vyloučení.

O výhře rozhodl navrátilec Minčev

Olomoucký gólman Matúš Macík, který vynechal závěrečné kolo základní části po chybách v předchozích dvou zápasech, se zaváhání nevyvaroval ani v nedělním utkání. Hostující Minčev v 26. minutě za vápnem z nepříliš výhodné pozice vypálil po zemi, při střele dokonce upadl, ale míč nečekaně doskákal až k zadní tyči. Bulharský křídelník prožil povedený návrat po vypršení trestu a v lize skóroval poprvé od února a popáté v sezoně.

Plzeň proti Slovácku dvakrát ztratila vedení a na úvod nadstavby jen remizovala

Číst článek

Po hodině hry a prostřídání na obou stranách udělal v 63. minutě velkou chybu na hranici vápna Vít Beneš a vyslal tím do úniku Jana Kuchtu, brankář Macík ale vyrazil balon na tyč. Na opačné straně se pak domácí marně dožadovali penalty za údajnou ruku Kaana Kairinena.

Letenští aktivní hrou nepouštěli Hanáky do šancí a zbytek zápasu si i díky sérii rohových kopů s přehledem zkušeně pohlídali. Na Hané zvítězili teprve podruhé z posledních sedmi ligových duelů a udělali další krok k zisku titulu, na který čekají od roku 2014.

České Budějovice - Liberec 3:2

Fotbalisté Českých Budějovic v úvodním semifinále ligové nadstavbové skupiny o umístění doma porazili Liberec po obratu 3:2.

Hosté na jihu Čech už v 10. minutě vedli 2:0, hráči Budějovic ale ještě do přestávky srovnali a obrat dokonal v 50. minutě kapitán Martin Králik. Odveta se hraje za týden v Liberci.

Mladá Boleslav - Hradec Králové 0:0

Fotbalisté Mladé Boleslavi v úvodním semifinále ligové nadstavbové skupiny o umístění remizovali s Hradcem Králové 0:0. Skóre se nezměnilo ani po vyloučení hostujícího Vojtěcha Smrže z 85. minuty.

Odveta je na programu v sobotu opět v Mladé Boleslavi, v roli domácího týmu ale budou tentokrát Východočeši, kteří během výstavby svého stadionu mají v Lokotrans Areně domácí azyl.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
SK Sigma Olomouc - AC Sparta Praha 0:1 (0:1)
Branka: 26. Minčev. Rozhodčí: Všetečka - Hájek, Hrabovský - Kocourek (video). ŽK: Breite, Kramář, Chytil, Zorvan - Minčev, Vydra, Clarup (asistent trenéra). Diváci: 9364.

Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 3:2 (2:2)
Branky: 25. Hellebrand, 41. Adediran, 50. Králik - 7. Olatunji, 10. Tupta. Rozhodčí: Krejsa - Kotík, Dresler - Batík (video). ŽK: Čermák - Červ. ČK: 90.+4 Čermák - 84. Červ. Diváci: 3246.

FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: Volek - Horák, Pochylý - Adámková (video). ŽK: Klíma, Trusa, Kučera, Smrž. ČK: 85. Smrž (všichni Hradec Králové). Diváci: 1144.

spu, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme