Fotbalisté Pardubic se vyhnuli sestupu, v zápase o záchranu doma porazili Jablonec 2:0

Fotbalisté Pardubic v předposledním čtvrtém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu doma porazili Jablonec 2:0. Východočeši odvrátili hrozbu přímého sestupu a čeká je baráž o nejvyšší soutěž. O výhře rozhodli dvěma góly už v úvodní půlhodině Vojtěch Sychra a kapitán Pavel Černý. Ve středu hrálo zápas také Brno, které remizovalo s Teplicemi 1:1 a propadlo se v lize na poslední místo. Z této pozice se odrazil Zlín po výhře nad Ostravou 2:1.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Janošek z FK Pardubice při zápasu proti FK Jablonec

Dominik Janošek z FK Pardubice při zápasu proti FK Jablonec | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Pardubice mají před nedělním závěrečným utkáním nadstavby v Ostravě náskok jednoho bodu na Zlín a dvou bodů na Brno. Nejhorší týmy tabulky čeká vzájemný souboj o druhé místo v baráži. Jablonec, který už měl jisté setrvání mezi elitou, v nadstavbě poprvé prohrál. Na lídra skupiny o záchranu Ostravu dál ztrácí dva body.

Fotbalisté Zlína po výhře v Pardubicích zdramatizovali boj o záchranu. Tu slaví Ostrava, Jablonec i Teplice

Číst článek

Pardubičtí začali velkým náporem. Ichovu střelu chytil brankář Hanuš, ale v osmé minutě už se Východočeši poprvé prosadili. Pikul nacentroval do šestnáctky a Sychra zblízka otevřel skóre. V ligové sezoně vstřelil třetí gól.

Ve 26. minutě domácí přidali druhou branku. Hlavatého rána se od břevna odrazila do tyče a poté k Černému, který míč hlavou dostal do sítě. Osmatřicetiletý útočník v nejvyšší soutěži skóroval podruhé za sebou a celkově pošesté v sezoně.

V závěru mohl duel zdramatizovat střídající Patrák, ale křížnou střelou těsně minul pardubickou branku. Jablonec venku v lize popáté za sebou nezvítězil. I potřetí v sezoně nejvyšší soutěže se ve vzájemném duelu radoval domácí celek.

Remíza Brna s Teplicemi

Fotbalisté Brna ve čtvrtém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu remizovali 1:1 v Teplicích a po vítězství Zlína nad Ostravou se propadli na poslední místo tabulky. Zbrojovka vedla od 17. minuty po gólu Jiřího Texla, v 58. minutě ale srovnal Daniel Fila. I čtvrtý vzájemný duel v sezoně skončil po 90 minutách remízou.

Pražské derby sudí odřídili bez větší chyby. Zlín měl v boji o záchranu kopat penaltu

Číst článek

Brno bodovalo v lize po čtyřech prohrách, přesto má před nedělním závěrečným kolem nejhorší výchozí pozici. Svěřenci trenéra Martina Haška ztrácejí na předposlední Zlín bod a v přímém souboji o odvrácení sestupu potřebují doma „Ševce“ porazit, jinak je čeká pád do druhé ligy. Tepličtí ve třetím domácím utkání v nadstavbě poprvé ztratili, už před zápasem ale měli jistotu záchrany. V tabulce zůstali třináctí.

Posun Zlína

Fotbalisté Zlína porazili v předposledním čtvrtém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu Ostrava 2:1 a opustili poslední místo v tabulce. Domácí poslal do vedení krátce po pauze Antonín Fantiš, o šest minut později srovnal Cadu, ale v 87. minutě rozhodl Jakub Janetzký. Hostující Ladislav Almási neproměnil v první půli penaltu.

Ostrava v zápase byla schopna dotáhnout gólový náskok Zlína, o výsledku rozhodla až 87. minuta, kdy Janetzý po centru Hrubého rozjásal domácí tribuny vítězným gólem.

Zlín má na patnáctém místě tabulky jednobodový náskok na poslední Brno a v nedělním závěrečném kole mu stačí k odvrácení přímého sestupu na stadionu Zbrojovky remizovat.

4. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:

FK Pardubice - FK Jablonec 2:0 (2:0)
Branky: 8. Sychra, 26. Černý. Rozhodčí: Berka - Vlček, Šimáček - Orel (video). ŽK: Vacek - Štěpánek. Diváci: 4143.
Sestavy:
Pardubice: Nita (46. Markovič) - Icha, Hranáč, Vlček, Chlumecký - Darmovzal - Sychra (74. Tischler), Hlavatý (46. Vacek), Janošek, Pikul (74. Helešic) - Černý (82. Krobot). Trenér: Kováč.
Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Král, Souček - Šulc, Hübschman (46. Kratochvíl), Považanec, Polidar - Černák (81. Patrák), Chramosta (46. Surzyn) - Sejk. Trenér: Horejš.

FK Teplice - Zbrojovka Brno 1:1 (0:1)
Branky: 58. Fila - 17. Texl. Rozhodčí: Starý - Vyhnanovský, Kotalík - Hocek (video). ŽK: Mucha, T. Vachoušek (oba Teplice). Diváci: 3046.
Sestavy:
Teplice: Mucha - Hora (55. Knapík), Chaloupek, Mičevič - Radosta (55. Jásir), Kučera, Trubač, Mareček (66. Jukl), Hybš - Gning (75. T. Vachoušek), Fila. Trenér: Frťala.
Brno: Hrubý - Hlavica, Hrabina, Souček - Falta, Texl (89. Nečas), Endl, Fousek (68. Ševčík), Hladík - Řezníček, Alli. Trenér: Hašek.

Trinity Zlín - Baník Ostrava 2:1 (0:0)
Branky: 47. Fantiš, 87. Janetzký - 53. Cadu. Rozhodčí: Szikszay - Vodrážka, Arnošt - Adámková (video). ŽK: Cedidla - Miškovič, Tijani. Diváci: 4944.
Sestavy:
Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Didiba, Reiter (86. Bartošák) - Janetzký, R. Hrubý - Vukadinovič (86. Čanturišvili), Slončík (66. Dramé), Fantiš (77. Kovinič) - Balaj. Trenér: Vrba.
Ostrava: M. Hrubý - Sanneh, Svozil, Pojezný, Šehič - Jaroň (85. Fleišman), Buchta (87. Kuzmanovič), Kaloč, Miškovič (78. Holaň), Cadu (77. Smékal) - Almási (46. Tijani). Trenér: Hapal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme