Doma jsme předváděli skvělé výkony. Mrzí mě ztráty v nastavení, hodnotí sezonu kouč Slavie Trpišovský

Fotbalisté pražské Slavie zvítězili po obratu v Olomouci 3:2, přesto ve druhé sezoně po sobě obsadí ve Fortuna lize druhé místo, tentokrát za mistrovskou Spartou. Tým nastřílel v lize 94 gólů, což je suverénně nejvíc. I tak slávisté pouze hledají příčiny neúspěchu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský

Ze všech ztrát Slavie v sezoně nejvíc Jindřicha Trpišovského mrzí ty v nastavení (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

Sešívaní v Edenu vstřelili 62 branek a v domácích utkáních byli nejlepší v lize. Jenže na hřištích soupeřů hráli rozpačitě a překvapivě často ztráceli body. Podruhé za sebou tak končí ligu na druhém místě a tentokrát ve stínu největšího rivala z Letné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavia proti Olomouci otočila stav z 0:2 na 3:2, kvůli výsledku Sparty ale přesto definitivně přišla o možnost zisku titulu. Jak po utkání sezonu hodnotí trenér Jindřich Trpišovský a záložník Petr Ševčík?

„Matně si vzpomínám třeba na zápas v Liberci, kdy jsme dostali gól v 96. minutě. Další body jsme ztratili třeba v Teplicích. Podobných zápasů bylo hodně a to nás stálo titul,“ vyjmenovává na Radiožurnálu Sport příčiny neúspěchu záložník Petr Ševčík.

Slavia od půlky února do poloviny března nevyhrála jediné ligové utkání na hřišti soupeře, včetně derby na Letné, kde přišla o vítězství v nastavení po vlastním gólu. V nastaveném čase pak ztratila i nedávný duel se Spartou v nadstavbě po penaltě Krejčího.

„Přes všechny ztráty mě nejvíc mrzí ta dvě nastavení, kde jsme mohli body přidávat a ubrat je soupeři,“ řekl trenér Slavie Jindřich Trpišovský. Zatímco v Uherském Hradišti sparťané slavili titul, on jen o pár desítek kilometrů dál, v Olomouci, rozebíral s novináři rozpačitou sezonu.

Sparta Praha slaví po devíti letech mistrovský titul, na hřišti Slovácka uhrála kýženou remízu

Číst článek

Sešívaní sice duel se Sigmou otočili a zvítězili 3:2, jejich výkon byl ale pro tento ročník symbolický. Dva smolné inkasované góly a dohánění ztráty. Slavia zakončí tuto sezonu jako vítěz domácího poháru, Trpišovský ale ví, že jeho tým měl na víc.

„Spousta dobrých výkonů v sezoně, doma jsme předváděli skvělé výkony. Myslím, že jsme fanoušky letos fotbalem bavili. Vybrali jsme si pár takových blackoutů ve venkovních zápasech, kdy naopak výkony nebyly dobré. Odehráli jsme velmi dobré zápasy v derby, ale skončili jsme druzí. Pocity jsou takové rozporuplné, se spoustou pozitiv a i s některými negativy,“ shrnul kouč Trpišovský slavistickou sezonu.

Milan Radosta, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme