Sparta trestala chyby domácího Baníku a je ve čtvrtfinále Mol Cupu, postupují i Bohemians

Fotbalová Sparta nebude chybět mezi nejlepší osmičkou týmů domácího poháru. Pražané v osmifinále Mol Cupu zvládli vypjatý duel na půdě Baníku Ostrava, kde zvítězili po výsledku 2:3. V dalším osmifinále si Bohemians poradili s Hlučínem a vyhráli 3:0. Souboj Českých Budějovic s Hradcem Králové se neodehrál kvůli nepřízni počasí.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava (Aktualizováno: 18:16 19. 11. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohárový souboj Baníku se Spartou.

Pohárový souboj Baníku se Spartou. | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: Profimedia / ČTK

Sparta ani Baník za sebou nemají podzim úplně podle svých představ a postup do čtvrtfinále domácího poháru by pro oba týmy byl povedenou tečkou za první částí sezony. 

Osmifinálový duel Mol Cupu v Českých Budějovicích se odkládá kvůli počasí, stadion zasypal sníh

Číst článek

Na první gól nečekaly sympaticky zaplněné tribuny vítkovického stadionu dlouho. Ve 21. minutě totiž zahrál ve vlastním vápně zbytečně rukou domácí Jan Juroška a Sparta kopala penaltu. Míč si vzal Lukáš Haraslín a bez problémů poslal svůj tým do vedení.

Domácí ale pokračovali v bojovném výkonu a nakonec se ještě před přestávkou dočkali vyrovnání, když se k míči na kraji vápna dostal Filip Kaloč, přehodil si míč na pravačku a přízemnou střelou se trefil přesně k tyči – 1:1.

Do druhé půli Baník vlétl a zatlačil hosty, kteří museli odvracet jen centr za druhým, velkou šanci si ale domácí nevytvořili. Naopak sparťany mohli znovu poslat do vedení Martin Vitík a po něm Jaroslav Zelený, domácí obrana ale obě situace ustála. 

Tipovačka Mistrovství světa ve fotbale 2022

V 66. minutě už ale Sparta udeřila a znovu jí k tomu pomohla chyba ostravské obrany. Po standardní situaci se dostal míč do ohně před domácí bránu, kde ho v souboji s Filipem Panákem poslal do vlastní sítě Ladislav Almási. 

O deset minut později si nerozuměli dva ostravští hráči a Sparta šla do rychlého protiútoku, na jehož konci našel střídající Jan Kuchta před bránou volného Tomáše Čvančaru a ten zvýšil na 1:3.

V závěru zápasu ještě mohl pečetit sparťanské vedení Kuchta, jenže nejdřív sám před ostravskou bránou trefil jen břevno a z následné dorážky střílel nad. Zahozená šance ho ještě mohla pořádně mrzet, protože ve druhé minutě nastavení ještě vykřesal jiskřičku naděje hlavičkující Nemanja Kuzmanovič.

Víc už ale Baník nestihl, a tak doma podlehl Spartě 2:3 a s Mol Cupem se loučí. Naopak Sparta se může těšit na jarní boje. 

Bohemians postupují

Fotbalisté Hlučína v minulém kole šokovali vyřazením Plzně, v Ďolíčku ale jejich pohárová cesta skončila. Bohemians se povedl začátek obou poločasů – v tom prvním se hned v sedmé minutě prosadil hlavičkou po rohovém kopu Daniel Krch, a aniž by to věděl, vstřelil vítězný gól utkání.

Na 2:0 zvyšoval hned po přestávce Mužík a jen o tři minuty později zasadil Hlučínu poslední ránu Hůlka. Pak mohl ještě vylepšit výsledek Roman Květ, dvakrát ale sřílel jen do tyče.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Baník Ostrava - Sparta Praha 2:3 (1:1)
Branky: 41. Kaloč, 90.+2 Kuzmanovič - 22. Haraslín z pen., 66. vlastní Frydrych, 77. Čvančara. Rozhodčí: Zelinka - Caletka, Paták - Petřík (video).

Bohemians Praha 1905 - FC Hlučín 3:0 (1:0)
Branky: 7. Krch, 48. Mužík, 51. Hůlka. Rozhodčí: Batík - Antoníček, Líkař.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme