Dvougólový Valencia zchladil katarské nadšení, domácí tým na úvod šampionátu podlehl Ekvádoru

Fotbalové mistrovství světa v Kataru začalo. V úvodním duelu skupiny A domácí reprezentace nestačila na Ekvádor, kterému podlehla 0:2. Oba góly vstřelil už v prvním poločase Enner Valencia.

Al Khor (Katar) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ekvádorci slaví první gól mistrovství světa 2022.

Ekvádorci slaví první gól mistrovství světa 2022. | Foto: Kai Pfaffenbach | Zdroj: Reuters

Po slavnostním zahájení turnaje chtěli domácí hráči před zraky zaplněného stadionu na svého soupeře vlétnout, brzy ale poznali, že to bude nad jejich síly.

Katar, FIFA i sponzoři mají stále příležitost napravit odkaz turnaje, tvrdí lidskoprávní organizace

Číst článek

Už po třech minutách totiž po špatném výběhu katarského brankáře poslal hlavou míč do sítě ekvádorský Enner Valencia, první gól šampionátu ale nakonec neplatil kvůli těsnému ofsajdu, kterého si všiml systém VAR.

Převaha Ekvádoru ale pokračovala i nadále a už v 15. minutě ji hráči ve žlutých dresech dokázali využít. Valencia si naběhl za obranu a obešel brankáře Saada Al Sheeba, který ho ale v poslední chvíli rukou podrazil – učebnicový penaltový zákrok.

K míči se postavil sám faulovaný Valencia a s přehledem poslal svůj tým do vedení. o čtvrt hodiny bylo v ekvádorském týmu ještě veseleji, když si hrdina utkání Valencia ve vápně naskočil na centr Angela Preciada a zvýšil už na 0:2.

Mistrovství světa ve fotbale 2022 Mistrovství světa ve fotbale 2022

Domácí se jediné šance v první půli dočkali až těsně před přestávkou, osamocený Almoez Alí ale po centru z pravé strany hlavou vůbec netrefil bránu.

Ve druhé půli Ekvádorci trochu ubrali a neměli tak výraznou převahu jako před přestávkou, domácí tým ale i tak drželi bez problémů na uzdě.

Až pět minut před koncem mohl zničehonic snížit Mohammed Muntari, když si naběhl na dlouhá pas za obranu. Snažil se vyběhnutého ekvádorského brankáře překonat prudkým obloučkem, o kousek ale bránu přestřelil.

Víc už ale ani jeden tým nepředvedl, a tak první utkání světového šampionátu skončilo porážkou domácího týmu s Ekvádorem po výsledku 0:2. Katar se tak stal prvním týmem v historii, který do domácího šampionátu vstoupil porážkou.

MS (PLATNÉ K 20. 11. 2022)
Tým Z V R P Skóre B
1. Ekvádor 1 1 0 0 2:0 3
2. Nizozemsko 0 0 0 0 0:0 0
3. Senegal 0 0 0 0 0:0 0
4. Katar 1 0 0 1 0:2 0

Mistrovství světa ve fotbale - skupina A (Chúr):
Katar - Ekvádor 0:2 (0:2)
Branky: 16. z pen. a 31. Valencia. Rozhodčí: Orsato - Carbone, Giallatini - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Šíb, Alí, Búdiaf, Afíf - Caicedo, Méndez. Diváci: 67.372.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme