Nejlepší obránce a brankář pochází ze Sparty. Ceny první fotbalové ligy obdrželi Sörensen a Kovář

Nejlepším brankářem první ligy byl v anketě Ligové fotbalové asociace zvolen Matěj Kovář z týmu čerstvého mistra Sparty. Pražský klub měl ve svém středu i nejlepšího obránce, jímž se stal dánský stoper Asger Sörensen. Výsledky ve středu oznámila Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže. Hlavní kategorie budou vyhlášeny v sobotu, kdy je na programu poslední kolo nadstavbové skupiny o titul.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Asger Sörensen ze Sparty Praha

Asger Sörensen ze Sparty Praha | Zdroj: Profimedia

Kovář v hlasování trenérů, kapitánů jednotlivých týmů a vybraných novinářů jasně kraloval kategorii brankářů, v níž získal 128 bodů. S velkým odstupem 65 bodů skončil druhý rumunský gólman Pardubic Florin Nita, třetí se umístil se stejným ziskem, ale nižším počtem prvních příček slávista Ondřej Kolář.

Sparta Praha slaví po devíti letech mistrovský titul, na hřišti Slovácka uhrála kýženou remízu

Číst článek

Kovář přišel do Sparty v září na roční hostování z Manchesteru United a ihned se stal jedničkou letenského týmu. Třiadvacetiletý gólman je s 10 čistými konty v ligové sezoně spolu s Kolářem o jednu nulu druhý za Filipem Nguyenem ze Slovácka. Pražanům pomohl k zisku prvního titulu po devíti letech, který si jeho tým definitivně zajistil v úterý po bezbrankové remíze v Uherském Hradišti.

Také Sörensen se výraznou měrou zasloužil o mistrovský primát Sparty. Šestadvacetiletý stoper, který přišel do klubu před sezonou, řídil defenzivu svého mužstva a navrch dal pět branek, což z něj dělá v počtu gólů druhého nejlepšího obránce této ligové sezony. Sörensen ovládl hlasování mezi zadáky s přehledem o 41 bodů před slávistou Davidem Juráskem, třetí skončil další hráč z Edenu Igoh Ogbu.

Ligová fotbalová asociace tradičně nejprve zveřejňuje výsledky doprovodných kategorií. Ve čtvrtek oznámí nejlepšího záložníka a útočníka, v pátek pak tříčlennou finálovou nominaci na vítěze hlavních kategorií, které vyhlásí v sobotu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme