Benzema, Lloris a nyní i Varane. Reprezentační tým Francie čeká generační obměna

Obránce Manchesteru United Raphaël Varane končí už ve 29 letech reprezentační kariéru. Razantním krokem navázal na brankáře Llorise, který se s národním týmem rozloučil v lednu. Už v prosinci se i kvůli absenci na světovém šampionátu v Kataru rozhodl ukončit působení v reprezentaci útočník Karim Benzema.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Raphaël Varane a brankář Hugo Lloris se začátkem roku 2023 rozloučili s reprezentačním dresem Francie

Obránce Raphaël Varane a brankář Hugo Lloris se začátkem roku 2023 rozloučili s reprezentačním dresem Francie | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

Francouzský fotbalista Raphaël Varane ve 29 letech ukončil reprezentační kariéru. Obránce Manchesteru United a mistr světa z roku 2018 o svém rozhodnutí informoval na sociálních sítích.

Varane během deseti let za národní tým odehrál 93 zápasů a vstřelil pět gólů. Na loňském světovém šampionátu v Kataru s „Les Bleus“ získal stříbro po prohře s Argentinou. Bývalý stoper Realu Madrid byl zástupcem francouzského kapitána Huga Llorise. Šestatřicetiletý brankář Tottenhamu oznámil odchod z reprezentace v lednu.

Reprezentovat po dekádu naši skvělou zemi bylo jednou z největších poct v mém životě. Přemýšlel jsem o tom několik měsíců a rozhodl se, že nastala správná chvíle odejít z mezinárodního fotbalu. Určitě se mi bude stýskat, ale přišel čas pro novou generaci. Z celého srdce vám děkuji, napsal na instagramu Varane, jenž s Francií rovněž vyhrál Ligu národů v roce 2021.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme