Teplice přikovaly u dna tabulky Zlín. Boj v Ďolíčku o čtvrté místo vítěze neměl

Fotbalisté Pardubic vyhráli ve druhém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu v Brně 2:0. Hosté vyhráli venku po šesti zápasech a bodově srovnali krok se Zbrojovkou, na barážových příčkách mají čtyřbodový náskok na poslední Zlín. Jablonec remizoval s Ostravou 1:1. V přímém souboji o čtvrté místo remizovali Bohemians 1905 se Slováckem a v boji o evropské poháry mají na soupeře z Uherského Hradiště jednobodový náskok.

Teplice (Aktualizováno: 20:23 14. 5. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubičtí fotbalisté slaví vstřelený gól do branky Brna

Pardubičtí fotbalisté slaví vstřelený gól do branky Brna | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Ve 34. minutě otevřel skóre Martin Chlumecký a v nastavení přidal pojistku střídající Ladislav Krobot. Domácí kanonýr Jakub Řezníček neproměnil v rozmezí šesti minut druhé půle dva pokutové kopy, obě střely mu chytil brankář Florin Nita.

Fotbalisté Sparty porazili v derby Slavii 3:2 a udělali rázný krok k titulu, slavit by mohli už příští týden

Číst článek

Na obou týmech byla v úvodu zápasu znát nervozita, která brzdila kombinaci a souhru. V 17. minutě využily Pardubice chybu v rozehrávce brněnského nováčka, na Berkovce postupoval sám Hlavatý, ale domácí gólman první velkou šanci zneškodnil.

Po této akci hosté zcela ovládli dění na hřišti, byli důraznější, kombinačně lepší a ve 34. minutě šli do vedení, když zblízka do sítě poslal vyražený míč Chlumecký a zaznamenal tak premiérový gól v ligové sezoně.

Zbrojovka zvýšila úroveň své hry až po přestávce, v 50. minutě pálil těsně nad Hladík, Řezníčkovu hlavičku zblokovala pardubická obrana, která měla spoustu práce s eliminací brněnského tlaku.

Neproměněné penalty Řezníčka

V 69. minutě mohli domácí vyrovnat. Jeřábek fauloval v pokutovém území Alliho, jenže Řezníček poslal nařízenou penaltu jen do náruče Nity. Nejlepší ligový kanonýr tak odmítl svůj jubilejní 20. gól sezony a celkově 99. v nejvyšších soutěžích.

O pár minut později Nita fauloval Řezníčka, hlavní sudí Szikszay po konzultaci s videorozhodčím nařídil znovu penaltu a rumunský brankář v pardubických službách ji Řezníčkovi znovu zneškodnil. Čtyřiatřicetiletý útočník nenavázal na předchozí dva vzájemné duely v ligové sezoně, ve kterých zaznamenal všech pět branek Zbrojovky.

Brňany tyto momenty zákonitě srazily. Hosté závěrečný nápor bez větších problémů ustáli a po brejku v páté minutě nastavení zpečetil jejich výhru Krobot svým čtvrtým gólem v sezoně nejvyšší soutěže. Zbrojovka ztratila s Pardubicemi body poprvé v ročníku a na vítězství čeká už pět kol.

Ďolíček gól nenabídl

Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali doma ve druhém kole ligové nadstavby ve skupině o titul se Slováckem bez branek. Pražané zůstali na čtvrtém místě o bod před soupeřem z Uherského Hradiště. 

V šesté minutě po standardce domácích se k míči dostal Petržela, nabral rychlost, přešel přes tři hráče Bohemians a z dálky se pokusil přelobovat vyběhnutého gólmana Jedličku, zamířil však nad. Ve 24. minutě domácí brankář vyrazil na roh Havlíkovu střelu zpoza šestnáctky. „Klokani“ se k jedinému ohrožení Nguyena v prvním poločase dostali až v jeho závěru, jenže Kovařík z přímého kopu zamířil vedle.

V 54. minutě se po Kalabiškově centru před branku odrazil míč od Vechety a skončil těsně vedle tyče. Hosté zatlačili Bohemians a Kalabiška dalším centrem opět našel Vechetu, ale jeho hlavičku zastavilo břevno.

Vršovický celek poprvé vystřelil na Nguyena až v 82. minutě, Köstlovu střelu však hostující gólman zneškodnil. V závěru utkání Prekopovu ránu zastavil stoper Slovácka Hofmann. Bohemians neskórovali ani ve druhém utkání nadstavby, minule prohráli ve vršovickém derby na Slavii 0:6, čím vyrovnali svůj nejvyšší debakl v samostatné lize.

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:

FK Teplice - Trinity Zlín 2:1 (1:0)
Branky: 18. a 79. Fila - 72. Simerský. Rozhodčí: Nehasil - Machač, Slavíček - Kocourek (video). ŽK: Gning, Hora, Mareček, Mucha - Fantiš,  Bartošák, Janetzký, Balaj. Diváci: 3513.

FK Jablonec - Baník Ostrava 1:1 (1:0)
Branky: 35. Chramosta z pen. - 51. Cadu. Rozhodčí: Hocek - Paták, Caletka - Adámková (video). ŽK: Jovovič - Šehič, Hapal (trenér). Diváci: 2472.

Zbrojovka Brno - FK Pardubice 0:2 (0:1)
Branky: 34. Chlumecký, 90.+5 Krobot. Rozhodčí: Szikszay - Kubr, Volf - Machálek (video). ŽK: Štěrba - Hlavatý, Nita. Diváci: 5218.

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Váňa, Hurych - Orel (video). ŽK: Jindřišek - Daníček, Trávník. Diváci: 5812.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme