Hložek asistencí u gólu pomohl Leverkusenu k výhře. Fotbalisté Arsenalu v Lisabonu jen remizovali

Fotbalisté Leverkusenu i s pomocí asistence střídajícího Adama Hložka zdolali v úvodu osmifinále Evropské ligy Ferencváros Budapešť 2:0. Vedoucí celek anglické ligy Arsenal remizoval na hřišti lisabonského Sportingu 2:2. V zápase Evropské konfereční ligy West Ham vyhrál 2:0 na půdě kyperské Larnaky. O výhře Fiorentiny nad Sivassporem rozhodl jedinou brankou český záložník Antonín Barák.

Tento článek je více než rok starý.

Lisabon (Aktualizováno: 23:15 9. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi Sportingem Lisabon a Arsenalem skončil nerozhodně

Zápas mezi Sportingem Lisabon a Arsenalem skončil nerozhodně | Zdroj: Reuters

Další český reprezentant v barvách Bayeru Patrik Schick zasáhl do hry až v závěru. Leverkusen, který v předchozím kole vyřazovací fáze vyřadil na penalty Monako, poslal proti Ferencvárosi do vedení v desáté minutě Demirbay.

Suverénní lídr maďarské ligy mohl srovnat, jenže Zachariassen trefil břevno. V 86. minutě Hložek z přímého kopu napálil tyč, ale Tapsoba se už z dorážky nemýlil a rozhodl o vítězství Bayeru 2:0.

Arsenal v Lisabonu vedl po Salibově brance, jenže Sporting Lisabon v rozmezí 34. a 55. minutě obrátil skóre. Londýnský tým srovnal zásluhou vlastního gólu Mority.

Úřadující vítěz Evropské konferenční ligy AS Řím si poradil se San Sebastianem 2:0. Celek z italské metropole zvítězil doma na Olympijském stadionu v desátém z posledních 11 soutěžních duelů.

Union Berlín remizoval se Saint-Gilloise 3:3, přestože třikrát prohrával. Za hostující belgické mužstvo se dvakrát prosadil Boniface. Nerozhodný výsledek zařídil v 89. minutě střídající Michel.

Manchester United dostal do vedení proti Betisu už v šesté minutě Rashford. Za hosty odpověděl v první půli Ayoze Pérez, po přestávce se však prosadili jen domácí. Mezi střelce se zapsali Antony, Fernandes a Weghorst.

„Rudí ďáblové“, kteří ve 2. kole přešli přes Barcelonu, neprohráli od loňského září na Old Trafford 20. soutěžní zápas v řadě, přičemž 18 jich vyhráli.

Evropská konfereční liga

Fotbalisté West Hamu na úvod osmifinále Evropské konferenční ligy zvítězili v Larnace 2:0 a nakročili k postupu. Záložník Tomáš Souček odehrál za hosty závěrečnou půlhodinu, další český reprezentant obránce Vladimír Coufal chyběl londýnskému týmu kvůli zranění paty. Oba góly na Kypru vstřelil Michail Antonio.

Antonio poslal West Ham do vedení ve 36. minutě hlavou po Benrahmově centru. Dvaatřicetiletý jamajský reprezentant v nastavení prvního poločasu zvýšil přesnou střelou pod břevno.

Venku začalo výhrou také Nice, které v Kišiněvě zdolalo Šeriff Tiraspol 1:0 brankou Amrávího z nastavení úvodní půle. Villarreal v Bruselu remizoval s Anderlechtem 1:1, když na Triguerosovu vedoucí trefu po změně stran odpověděl domácí Dreyer.

Fotbalový reprezentant Antonín Barák rozhodl gólem o domácím vítězství Fiorentiny 1:0 nad Sivassporem v úvodním osmifinále Evropské konferenční ligy. Branku vstřelil i další český hráč Jurij Medveděv, který pomohl Slovanu Bratislava k remíze 2:2 v Basileji.

Úvodní osmifinálové utkání Evropské ligy:

Union Berlín -Saint-Gilloise 3:3 (1:1)
Branky: 42. Juranovič, 69. Knoche, 89. Michel - 28. a 72. Boniface, 58. Vertessen.

Leverkusen - Ferencváros Budapešť 2:0 (1:0)
Branky: 10. Demirbay, 86. Tapsoba.

Sporting Lisabon - Arsenal 2:2 (1:1)
Branky: 34. Inácio, 55. Paulinho - 22. Saliba, 62. vlastní Morita.

AS Řím - San Sebastian 2:0 (1:0)
Branky: 13. El Shaarawy, 87. Kumbulla.

Juventus -Freiburg 1:0 (0:0)
Branka: 53. Di Maria.

Manchester United - Betis Sevilla 4:1 (1:1)
Branky: 6. Rashford, 52. Antony, 58. Fernandes, 82. Weghorst - 32. Pérez.

Sevilla - Fenerbahce Istanbul 2:0 (0:0)
Branky: 56. Jordan, 85. Lamela.

Šachtar Doněck - Feyenoord Rotterdam 1:1 (0:0)
Branky: 79. Rakitsky - 88. Bullaude.

Úvodní osmifinálové utkání Evropské konferenční ligy:

AEK Larnaka - West Ham United 0:2 (0:2)
Branky: 36. a 45.+2 Antonio.

Anderlecht - Villarreal 1:1 (0:1)
Branky: 57. Dreyer - 28. Trigueros.

Šeriff Tiraspol - Nice 0:1 (0:1)
Branka: 45.+3 Amráví.

Basilej - Slovan Bratislava 2:2 (2:1)
Branky: 6. Amdouni, 40. Zeqiri - 17. Medveděv, 70. Abubakari.

Fiorentina - Sivasspor 1:0 (0:0)
Branka: 69. Barák.

Gent - Basaksehir 1:1 (1:1)
Branky: 35. Orban - 16. Okaka.

Lech Poznaň - Djurgarden 2:0 (1:0)
Branky: 39. Milič, 82. Marchwinski.

rej, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme