Moldavsko - Česko 0:0. Češi se na hřišti outsidera neprosadili, stále vedou svou kvalifikační skupinu

Česká fotbalová reprezentace v kvalifikačním zápase na mistrovství Evropy 2024 remizovala na hřišti Moldavska 0:0 a po dvou zápasech vede skupinu B se 4 body. Svěřenci Jaroslava Šilhavého si na hřišti outsidera nepřipsali příliš brankových příležitostí, v té největší trefil Tomáš Souček břevno.

Tento článek je více než rok starý.

Sledovali jsme online Kišiněv (Moldavsko) (Aktualizováno: 22:40 27. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Čvančara v dresu české reprezentace

Tomáš Čvančara v dresu české reprezentace | Foto: stringer | Zdroj: Reuters

Jaroslav Šilhavý musel sáhnout oproti předchozímu utkání ke dvěma změnám. Ladislava Krejčího nahradil Václav Jemelka, místo Alexe Krále nastoupil Antonín Barák.

Češi nezačali v Kišiněvě snovým způsobem jako v domácím zápase s Polskem, ba naopak. Proti outsiderovi z Moldavska se dlouho herně trápili a nevypracovali si ani náznak zajímavé příležitosti.

Naopak hladovější Moldavané se skoro postarali o senzaci. Jen díky tomu, že Vladimír Coufal stál dobře postaven na brankové čáře, Češi neinkasovali, domácí totiž trefili po rohovém kopu dvakrát právě pravého beka West Hamu.

To favority zápasu trochu probudilo. Výsledkem byl gól Jana Kuchty neuznaný kvůli ofsajdu a nebezpečná hlavička Tomáše Čvančary, která proletěla těsně kolem tyče. Tu nejlepší šanci si ale národní tým schoval na závěr půle, když Čvančara prodloužil centr a zakončení Tomáše Součka z malého vápna zastavilo břevno.

V druhém dějství se nejdříve na výkonu českého týmu mnoho nezměnilo, ale zakončení Kuchty nebo nebezpečná šajtle Čvančary alespoň zaměstnaly brankáře Doriana Raileana. V dalších minutách už začali Moldavané otevírat v obraně více prostoru a byly z toho dvě nebezpečné příležitosti pro aktivního Adama Hložka.

Střídající Petr Ševčík, Ondřej Lingr a Mojmír Chytil ale ofenzivní trápení v poslední čtvrthodině nevyřešili a český tým tak odjede z Moldavska s bezgólovou remízou. Po výhře Polska 1:0 nad Albánií Češi stále vedou kvalifikační skupinu B s náskokem jednoho bodu na svého minulého soupeře.

Moldavsko - Česko 0:0

Rozhodčí: Schlager - Dietz, Kempter - Stegemann (video, všichni Něm.). ŽK: Caimacov - Coufal, Ševčík.

Sestavy:

Moldavsko: Railean - Revenco (83. Platica), Craciun, Mudrac, Posmac, Cojocari - Motpan (59. Postolachi), Rata, Caimacov - Nicolaescu (83. Stina), Damascan (14. Cojocaru). Trenér: Clescenco.

Česko: Pavlenka - Holeš, Brabec, Jemelka - Coufal, Souček, Barák (73. Ševčík), D. Jurásek - Hložek (83. Lingr) - Kuchta (73. Chytil), Čvančara. Trenér: Šilhavý.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme