Schick se vrací po zranění. Ve hře je návrat na hřiště v zápase Evropské ligy proti Monacu

Vyřazovací fázi fotbalové Evropské ligy otevře večer mimo jiné i šlágr mezi Barcelonou a Manchesterem United. Leverkusen se v prvním kole stejné soutěže utká s Monakem. Na soupisce německého týmu je kromě Adama Hložka i další reprezentační útočník Patrik Schick. Ten může zasáhnout do soutěžního utkání po zranění třísel po třech a půl měsících.

Tento článek je více než rok starý.

Leverkusen (Německo) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick.

Patrik Schick. | Foto: Tim Rehbein | Zdroj: Reuters

Schick dal svůj poslední gól za Leverkusen v Bundeslize v polovině září na hřišti berlínské Herty, naposledy k soutěžnímu zápasu nastoupil 1. listopadu v Lize mistrů proti Bruggám. Následně se potýkal s vleklými problémy s třísly a k úplnému zotavení mu nepomohla ani měsíční přestávka během mistrovství světa v Kataru.

Pozitivní zprávy pro fanoušky Leverkusenu i pro ty české přišly od trenéra Bayeru Xabiho Alonsa až na konci ledna. 

Cítí se mnohem líp, v posledních dvou týdnech udělal velký pokrok. Větší, než jsme očekávali. A to je dobře, protože ho potřebujeme,“ prohlásil kouč Xabi Alonso.

Přehrát

00:00 / 00:00

Patrik Schick se po dlouhé pauze může vrátit do sestavy Leverkusenu

Další dva týdny Schick jen trénoval, a když měl být konečně k dispozici k víkendovému duelu v Hoffenheimu, kde Leverkusen vyhrál 3:1 i díky brance Adama Hložka, zastavily Schicka žaludeční problémy.

Pro utkání Evropské ligy proti Monaku už bude reprezentační útočník na soupisce připravený naskočit do hry, a to s největší pravděpodobností jako střídající hráč.

Potřebuje čas, než bude znova hrát od začátku. Ale je velká šance, že může nastoupit na 20 nebo 30 minut. Uvidíme podle průběhu utkání,“ tvrdí kouč německého celku.

Kromě Hložka a Schicka z Leverkusenu budou v akci i další Češi. V Evropské lize Salzburg, kde působí dvacetiletý brankář Adam Stejskal, bude hrát proti AS Řím. 

Fiorentina s reprezentantem Antonínem Barákem na úvod druhého kola Evropské konferenční ligy nastoupí v Portugalsku proti domácí Braze. Norské Bodö/Glimt, v jehož kádru je osmnáctiletý český obránce Lucas Kubr, hostí ve stejné soutěži Lech Poznaň.

Pavel Tylšar, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme