Krize fotbalové Chelsea pokračuje. V FA Cupu jasně podlehla Manchesteru City

Fotbalisté londýnské Chelsea se dál trápí. V Premier League vyhrála jen jeden z posledních osmi zápasů a svou krizi potvrdila i v FA Cupu proti Manchesteru City. Z Etihad Stadium si ve třetím kole soutěže odvezla vysokou porážku 0:4 a skončila i ve druhém domácím poháru v sezoně. V tabulce anglické ligy jsou až desátí a nyní ztratili šanci na úspěch i v pohárové soutěži.

Tento článek je více než rok starý.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Manchester City v FA Cupu smetl Chelsea 4:0

Fotbalisté Manchesteru City si v FA Cup lehce poradili s Chelsea | Foto: Jason Cairnduff TPX IMAGES OF THE DAY | Zdroj: Reuters

Žádný jiný tým z anglické fotbalové Premier League nevyhrál od 16. října méně zápasů. Chelsea se z krize nedostala ani v minulém týdnu, naopak. Londýnský klub dvakrát prohrál s Manchesterem City, nejdřív v lize a pak i ve třetím kole FA Cupu, když si ze severu Anglie odvezl vysokou porážku 0:4.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž Pavla Tylšara o krizi fotbalové Chelsea

O vítězství Citizens rozhodl stejně jako ve čtvrtečním duelu Premier League útočník Riyad Mahréz. Tentokrát v prvním poločase z přímého kopu, po kterém míč skončil v šibenici. Jenže oproti poslednímu střetnutí obou klubů se do poločasu trefili ještě Julián Álvarez a Phil Foden. A na konci utkání uzavřel vysokou výhru Citizens znovu Mahréz, který stejně jako Álvarez skóroval z penalty.

Manchester City porazil Chelsea ve všech soutěžích popáté v řadě s celkovým skóre 9:0 a vyřadil londýnský klub i z druhého domácího poháru v této sezoně.

„Jako klub teď trpíme. A to není hezké. Nemůžeme dělat nic jiného než začít pracovat lépe a víc makat. Chápu, že jsou fanoušci naštvaní, to je naprosto pochopitelné, shrnul aktuální situaci Chelsea trenér Graham Potter. 

Manažeři v Chelsea v posledních letech nemají dlouhou životnost, za předchozích 15 let se jich ve funkci vystřídalo třináct. Ten současný, Graham Potter, se ale o svůj post zřejmě bát nemusí. I přestože se jeho týmu nedaří, má u vedení klubu v čele s Toddem Boehlym důvěru.

A že za špatnou formou Chelsea nestojí právě trenér Potter, jsou přesvědčení i kluboví fanoušci.

Buďme upřímní. Říkám to celou sezonu, naše soupiska prostě není dostatečně kvalitní. Můžeme svalit vinu na Grahama Pottera. Ano, některá jeho střídání byla směšná. Ale žádný manažer nemůže změnit to, co se přímo děje na hřišti. Tým prostě potřebuje přestavbu, a to už několik let,“ řekl jeden z příznivců pro fanouškovskou televizi Chelsea.

Vedení klubu už pracuje na přestavbě kádru. Do týmu přivedlo jednadvacetiletého francouzského stopera Badiashila, dvacetiletého útočníka Fofanu z Pobřeží Slonoviny a osmnáctiletého brazilského záložníka Santose.

Pavel Tylšar, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme