Fotbalisté Manchesteru City rozdrtili Lipsko 7:0, pět branek nasázel nezastavitelný Haaland

Erling Haaland jako třetí fotbalista v historii vstřelil v jednom utkání Ligy mistrů pět branek. Manchester City díky tomu deklasoval v osmifinálové odvetě Lipsko 7:0 a v součtu s úvodní remízou 1:1 pošesté za sebou postoupil do čtvrtfinále. Po 12 letech je mezi osmičkou nejlepších týmů Inter Milán. V Portu mu k tomu stačila bezbranková remíza, domácí první utkání zásluhou Romelua Lukakua vyhrál 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Manchester (Aktualizováno: 23:39 14. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erling Haaland

Erling Haaland | Zdroj: Reuters

Dvaadvacetiletý norský kanonýr Haaland nastřílel všechny góly od 22. do 57. minuty, hattrick stihl už v úvodním dějství. Poprvé se prosadil z penalty, za dalších 78 sekund opět udeřil z dorážky hlavou poté, co De Bruyne napálil břevno.

Utkání Manchester City - RB Lipsko jsme sledovali ONLINE

Číst článek

V nastavení prvního poločasu dokonal pátý hattrick v sezoně po zmatcích v obraně soupeře. Po změně stran zvýšil Gündogan, další dva zásahy přidal Haaland z dorážek ve vápně. V závěrečném nastavení stanovil konečný výsledek Kevin De Bruyne.

Haaland se zařadil do elitní společnosti, pět gólů v jednom duelu LM vstřelili už jen Lionel Messi v roce 2012 za Barcelonu a Luiz Adriano o dva roky roky později v dresu Šachtaru Doněck. V této sezoně zaznamenal už 39 soutěžních branek.

Úřadující angličtí mistři neprohráli ani osmý zápas v tomto ročníku LM a doma v soutěži od září 2018 nenašli přemožitele ve 24 duelech po sobě. Zároveň vyrovnali svůj nejvyšší triumf v LM, stejným poměrem před čtyřmi lety deklasovali v osmifinále jiný německý celek Schalke. Lipsko i tentokrát selhalo na stadionu City v obraně, předloni tam ve skupině prohrálo 3:6.

Postoupil i Inter Milán

Porto bylo proti Interu aktivnější, hosty ale celý zápas držel brankář Onana. Portugalský celek se v závěrečném nastavení ocitl blízko gólu, který by zápas poslal do prodloužení.

Jenže Onana vytáhl Taremího hlavičku na tyč a Grujič následně trefil břevno. Poté byl navíc vyloučen střídající domácí útočník Pepé. Portu tak nebyl nic platný fakt, že doma Interu nepodlehl ani ve třetím zápase.

Inter, který ve skupině dvakrát porazil Plzeň, postoupil přesto, že na hřišti soupeře nedokázal vyhrát už čtvrtý soutěžní zápas po sobě. Na hřišti portugalských týmů v soutěžích UEFA zvítězil jen v jediném z 10 zápasů.

Manchester City - Lipsko 7:0 (3:0)
Branky: 22. z pen., 24., 45.+2, 53. a 57. Haaland, 49. Gündogan, 90.+2 De Bruyne. Rozhodčí: Vinčič - Klančnik, Kovačič (všichni Slovin.) - Hernández (video, Šp.). ŽK: De Bruyne, Akanji - Henrichs, Werner. Diváci: 52 038. První zápas: 1:1, postoupil Manchester.

FC Porto - Inter Milán 0:0
Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz - Kwiatkowski (video, všichni Pol.). ŽK: Pepé, Conceicao (trenér) - Darmian, Džeko, Acerbi. ČK: 90.+7 Pepé. Diváci: 48 015. První zápas: 0:1, postoupil Inter.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme