Schicka stále trápí zraněná třísla, reprezentační útočník start jarní části bundesligy nestihne

Útočník Patrik Schick nestihne kvůli vleklým potížím s třísly start jarní části německé fotbalové ligy. Listu Bild to řekl trenér Leverkusenu Xabi Alonso. Jeho svěřenci sehrají první zápas po zimní pauze 22. ledna proti Mönchengladbachu.

Tento článek je více než rok starý.

Leverkusen (Německo) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick v dresu Leverkusenu.

Patrik Schick v dresu Leverkusenu. | Foto: THILO SCHMUELGEN | Zdroj: Reuters

Schick nastoupil za Bayer naposledy 1. listopadu. Ve hře byla další operace, kterou s tříslem podstoupil už v květnu, ale nakonec vyhrála konzervativní léčba. Ani dlouhá přestávka vyplněná rovněž mistrovstvím světa mu k úplnému zotavení nestačila.

Schick je poprvé nejlepším českým fotbalistou roku, útočník Leverkusenu ovládl anketu Zlatý míč

Číst článek

„Potřebuje ještě čas. Cítí se lépe, ale na trénink to v současnosti ještě není,“ řekl Alonso listu Bild. Leverkusen by přitom Schicka a jeho střelecké schopnosti potřeboval. V bundesligové tabulce je dvanáctý s 18 body z 15 utkání.

„Patrik je pro nás samozřejmě důležitý. Ale musíme být trpěliví a čekat. Zranění k fotbalu patří. Snad bude brzy v pořádku,“ uvedl španělský kouč. Schicka může pomoct nahradit jiný český reprezentant Adam Hložek. "

„Dobře se té role ujal a týmu tím hodně pomáhá. Není to pro něj ideální pozice, ale vede si dobře,“ dodal Alonso.

Schickovi se na podzim nedařilo zdaleka tolik jako v minulé sezoně, kdy dal v německé lize 24 gólů a byl druhým nejlepším střelcem. Leverkusenu výrazně pomohl k třetímu místu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme