Arsenal porazil v severolondýnském derby Tottenham 2:0 a vede Premier League už o osm bodů

Fotbalisté Arsenalu vyhráli na hřišti Tottenhamu 2:0 a anglickou ligu vedou o osm bodů před obhájcem titulu Manchesterem City. V dalším londýnském derby Chelsea porazila Crystal Palace 1:0 a v lize naplno bodovala po třech zápasech. Stejným poměrem zvítězil v duelu 20. kola nad nováčkem z Fulhamu i Newcastle a v neúplné tabulce se posunul na třetí místo před Manchester United.

Londýn (Aktualizováno: 21:23 15. 1. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Arsenalu Aaron Ramsdale a záložník Tottenhamu Ryan Sessegnon

Brankář Arsenalu Aaron Ramsdale a záložník Tottenhamu Ryan Sessegnon | Foto: Dylan Martinez | Zdroj: Reuters

Arsenal vstřelil oba góly na stadionu svého rivala v prvním poločase. Ve 14. minutě si gólman Tottenhamu Lloris srazil Sakův centr za záda. Mistr světa s Francií z roku 2018 si ve svém 354. startu v Premier League připsal premiérovou vlastní branku. Následně ho přízemní střelou zpoza vápna k tyči překonal Ödegaard. „Kanonýři“ neprohráli 12. kolo po sobě.

Po závěrečném hvizdu byla na hřišti vypjatá atmosféra. Nejprve útočník Tottenhamu Richarlison silně strkal do brankáře Arsenalu Aaarona Ramsdalea. Následně jeden z fanoušků Tottenham skočil na bariéru mezi hledištěm a hřištěm a kopl Ramsdalea do zad, po čemž došlo mezi hráči obou týmů k potyčce.

„Je to ostuda, vždyť je to konec konců jen fotbal. Nestalo se nic dramatického, ale zanechalo to pachuť,“ řekl po zápasu Ramsdale.

Chelsea vyhrála teprve druhý z posledních devíti soutěžních duelů, Crystal Palace ale zdolala v Premier League pojedenácté v řadě. V 64. minutě o tom rozhodl hlavou Haverz. „Blues“ zůstali desátí. Crystal Palace prohrál čtvrté z posledních pěti kol.

Fulham mohl jít v Newcastlu do vedení v 69. minutě. Bývalý útočník domácího celku Mitrovič sice penaltu proměnil, ale při její exekuci uklouzl, míče se dotknul dvakrát, a gól proto nemohl platit. Utkání směřovalo k remíze, v 89. minutě ale skóroval Isak.

„Straky“ neprohrály už 14 kol a s 11 čistými konty a stejným počtem inkasovaných branek jsou na tom nejlépe z celé soutěže. Fulham nenavázal na poslední čtyři ligové výhry.

lis, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme