Real porazil Liverpool i v odvetě a zahraje si čtvrtfinále Ligy mistrů, výhru vystřelil Benzema

Fotbalisté Realu Madrid zvítězili v domácí odvetě osmifinále Ligy mistrů nad Liverpoolem 1:0 a navázali na úvodní vítězství 5:2. Obhájci trofeje tak ovládli i druhou reprízu loňského finále a mezi nejlepší osmičku postoupili počtvrté za sebou. Šlágr v Madridu rozhodl v 79. minutě Karim Benzema.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid (Aktualizováno: 23:19 15. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karim Benzema

Karim Benzema | Zdroj: Reuters

Do čtvrtfinále Ligy mistrů se poprvé v historii dostala Neapol. Suverénní lídr italské ligy podruhé zdolal Frankfurt. Po úvodním triumfu 2:0 Neapol na svém stadionu zvítězila 3:0 i díky dvěma gólům Victora Osimhena.

Utkání Real Madrid - Liverpool jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Losování čtvrtfinále se uskuteční v pátek od 12.00 ve švýcarském Nyonu.

V prvním poločase v Madridu zářili oba brankáři. Úvodní šancí liverpoolského Núňeze zlikvidoval Courtois. Jeho protějšek Alisson zase zblízka vychytal Viníciuse a Camavingovu ránu vytáhnul na břevno. Před pauzou si ještě Courtois poradil s pokusy Núňeze a Gakpa.

Po změně stran ubylo šancí na obou stranách, ale aktivnější byl Real, který jako první tým odehrál 300. zápas v Lize mistrů. Alisson vyrazil pokus Valverdeho, jeho spoluhráč Benzema poté z dobré pozice vypálil mimo.

Francouzský kanonýr se dočkal v 79. minutě, kdy po Viníciusově přihrávce snadno trefil odkrytou branku. Benzema navázal na dva góly z úvodního utkání, krátce nato ale úřadující držitel Zlatého míče kvůli zranění odstoupil ze hry.

Real neprohrál s Liverpoolem osmý pohárový duel po sobě, z toho posedmé zvítězil. "Reds" potvrdili slabší formu na hřištích soupeřů, kde v této sezoně zvítězili z 20 duelů pouze šestkrát.

Opatrný úvodní poločas v Neapoli dlouho nenabídl zajímavější moment. Až ve druhé minutě nastavení otevřel skóre Osimhen hlavou po centru Politana. Nigerijský útočník, jenž se gólově prosadil i ve Frankfurtu, pak v 53. minutě zvýšil na 2:0. Osimhen se tentokrát trefil po přihrávce Di Lorenza a v sezoně si polepšil na 23 soutěžních branek.

Po hodině hry stanovil konečný výsledek Zieliňski proměněnou penaltou. Neapol doma vyhrála dvanáctý zápas Ligy mistrů po sobě. Frankfurt venku protáhl čekání na soutěžní vítězství na sedm utkání.

Úřadující vítěz Evropské ligy se musel obejít bez podpory svých fanouškům. Italské ministerstvo vnitra po nepokojích provázejících první duel zakázalo prodej vstupenek příznivcům hostů. Přesto se před zápasem v centru města chuligáni Eintrachtu, kteří do Neapole přicestovali i bez vstupenek, střetli s policií.

Odvetná utkání osmifinále fotbalové Ligy mistrů:

Real Madrid - FC Liverpool 1:0 (0:0)
Branka: 79. Benzema. Rozhodčí: Zwayer - Lupp, Achmüller - Fritz (video, všichni Něm.). ŽK: Tsimikas, Klopp (trenér, oba Liverpool). Diváci: 63 127. První zápas: 5:2, postoupil Real.

SSC Neapol - Eintracht Frankfurt 3:0 (1:0)
Branky: 45.+2 a 53. Osimhen, 64. Zieliňski z pen. Rozhodčí: Taylor - Beswick, Betts (všichni Angl.) - Van Boekel (video, Niz.). ŽK: Juan Jesus - N'Dicka, Lenz, Götze. Diváci: 49 082. První zápas: 2:0, postoupila Neapol.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme