VIDEO: Nadávky, pěsti, židle vzduchem. Rozhodčího finále Evropské ligy napadli fanoušci na letišti

Fotbalový rozhodčí Anthony Taylor, který měl na starosti finálový duel Evropské ligy mezi Sevillou a AS Řím, byl na letišti při odletu z Budapešti napaden. Pustili se do něj nespokojení fanoušci italského celku, jejichž tým ve finále padl po penaltovém rozstřelu.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anglického sudího Taynora a jeho rodinu musela doprovázet letištní ochranka. Na videu je vidět, jak římští fanoušci nejprve vykřikují urážky a následně vyvolají potyčku s ochrankou.

Sevilla popáté ovládla Evropskou ligu. AS Řím zdolala na penalty, rozhodl Montiel

Číst článek

Taylor se na záběrech snaží chránit svoji manželku a zbytek rodiny bezpečně dostat do letadla. V závěru videa pak dokonce do davu přiletí židle.

Rozhodčího Taylora za jeho řízení středečního finále kritizoval trenér AS Řím José Mourinho, který si postěžoval na tiskové konferenci a následně ho slovně konfrontoval i v garážích Puskás Arény při odjezdu ze stadionu.

Za svého člena se postavila asociace anglických rozhodčích PGMOL, jež útoky odsoudila: „Jsme zděšeni z neomluvitelného a odporného napadení Anthonyho Taylora, když se snažil odcestovat domů z finále Evropské ligy. Anthony a jeho rodina mají naši plnou podporu.“

Sevilla zvítězila 4:1 po penaltovém rozstřelu, po 120 minutách skončil duel 1:1. Mourinho, jenž prohrál finále evropského poháru poprvé v kariéře, mimo jiné dostal od Taylora za protesty během utkání žlutou kartu.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme