‚Vylezte ven!‘ Zlínský manažer Grygera měl po zápase vulgárně konfrontovat rozhodčí, hrozí mu trest

Fotbalisté Zlína se po víkendové prohře 1:2 v Teplicích výrazně přiblížili sestupu z první ligy, zápas ale možná bude mít i disciplinární dohru. Podle zápisu rozhodčího totiž generální manažer moravského celku Zdeněk Grygera navštívil po zápase šatnu rozhodčích, které měl vulgárně konfrontovat ohledně jejich výkonu.

Teplice (Aktualizováno: 15:38 15. 5. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Grygera a Pavel Vrba na zápase Zlína

Zdeněk Grygera a Pavel Vrba na zápase Zlína | Zdroj: Profimedia

Situace, která se Grygerovi nelíbila, nastala v 90. minutě utkání. Zlínští už oslavili vyrovnávací branku Libora Kozáka na 2:2, videorozhodčí ale nakonec odhalil, že bývalý reprezentační útočník dopravil míč za čáru rukou.

„Po potvrzení zápisu o utkání vedoucími obou týmů otevřel dveře do kabiny rozhodčích pan Zdeněk Grygera, generální manažer FC TRINITY Zlín. Následně směrem k rozhodčím pronesl: To jste po**ali, před tou brankou to žádná ruka nebyla, jdu na VAR. Dveře kabiny následně zavřel a odešel,“ popsal situaci po konci utkání v zápise hlavní sudí Lukáš Nehasil.

V zápise rovněž stojí, že vůz, ve kterém operuje videorozhodčí, někdo později skutečně navštívil, není ale jasné, zda šlo právě o bývalého obránce Juventusu.

Videorozhodčí popsali svému kolegovi situaci slovy: „Bouchání do vozu VAR neznámou osobou se slovy: Nebuďte po**aný a vylezte ven.“

Chování manažera Zlína by nyní měla řešit disciplinární komise, jelikož vstup funkcionáře klubu do šaten rozhodčích je zakázán. V minulosti se tohoto prohřešku dopustili vlastník pražské Sparty Daniel Křetínský a majitel Jablonce Miroslav Pelta. V obou případech musely kluby platit vysoké pokuty (220 tisíc a 100 tisíc korun).

Zápas jsem v žádném případě nemohl ovlivnit, napsal Grygera

Podle soutěžního řádu by Grygerovi mohla hrozit pokuta minimálně 50 tisíc korun a dočasný zákaz činnosti.

Zlín už se jménem Grygery k celé situaci vyjádřil na svém webu. Klub na stránkách píše, že zápas „byl podle našeho názoru bezprecedentním způsobem ovlivněn ze strany hlavního rozhodčího a VAR rozhodčího zápasu.“ Moravský celek je údajně přesvědčen o tom, že byl rozhodčími vážně poškozen, a podal oficiální stížnost komisi rozhodčích FAČR.

Zápas jsem v žádném případě nemohl ovlivnit a srovnání s funkcionáři, kteří do kabin rozhodčích vstoupili v průběhu zápasu, je bezpředmětné. Do kontaktu s rozhodčími jsem totiž přišel až 30 minut po zápase, kdy byl již uzavřen zápis o utkání. Vstup do technického prostoru je zakázán 5 minut před zápasem, v průběhu zápasu a 5 minut po něm. Moje chování bylo sice ovlivněno emocemi, ale za svým rozhodnutím si stojím. Do klubu akcionáři neinvestují desítky milionů korun proto, aby v klíčovém zápase o udržení v soutěži byla znehodnocena celá tato jejich investice,“ napsal Grygera.

K výkonu sudího Nehasila měl výtky i trenér Zlína Pavel Vrba, podle kterého byla týmu upřena penalta za ruku teplického Štěpána Chaloupka.

„Zajímavých situací tam bylo daleko víc. Já to ale nechci hodnotit. Pak si mě někam pozvou a zaplatím padesát tisíc. Jsem muž v letech, toto ale byla doopravdy sranda,“ řekl Vrba na pozápasové tiskové konferenci.

bac, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme