Ježíškovi už psát nemusím, těší novináře Procházku po uvedení do Síně slávy českého hokeje

Do Síně slávy českého hokeje byly uvedeny další čtyři osobnosti. Novými členy se stali brankář Petr Bříza, útočníci Patrik Eliáš, David Moravec a taky dlouholetý sportovní reportér Radiožurnálu Aleš Procházka.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

(zleva) Patrik Eliáš, Petr Bříza, David Moravec, Aleš Procházka

(zleva) Patrik Eliáš, Petr Bříza, David Moravec, Aleš Procházka | Zdroj: Profimedia

Sportovní reportér Českého rozhlasu Aleš Procházka byl uveden do Síně slávy českého hokeje. Největší pocty se mu dostalo od hokejistů, kteří byli uvedeni společně s ním.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak komentoval uvedení do Síně slávy českého hokeje sportovní novinář Aleš Procházka

„Mám takový dojem, že Ježíškovi už nemusím psát, co bych si přál, protože on mi s předstihem obstaral tenhle krásná a vzácný dárek, který bych si nikde jinde nekoupil. I když mám tušení, že to nebylo přímo z jeho hlavy. Moc děkuji všem a vážím si toho,“ děkoval Aleš Procházka svou nezaměnitelnou skladbou slov do vět tak, jak ho slýchávali posluchači takřka 50 let při popisování nejen hokejových zápasů nejen mezinárodních, ale i těch extraligových.

Sám si vysloužil pochvalu od všech tří hokejistů, kteří s ním byli uvedeni do Síně slávy.

Patrik Eliáš našel i jednu věc, která oba spojuje. „Máme něco docela společného s panem Procházkou, protože byl také celý život věrný jednomu týmu - Českému rozhlasu, tak jako já v New Jersey,“ vzpomněl si Eliáš na své působení v NHL.

Eliáš si v NHL vyzkouší roli asistenta trenéra, v závěru základní části bude pomáhat New Jersey

Číst článek

„Párkrát jsem si vzpomněl na film Vrchní, prchni! kde Josef Abrahám říkal na srazu spolužáků: ‚Vyučil jsem se jako knihkupec, nastoupil jsem jako knihkupec a pracuji pořád jako knihkupec.‘ Tak by se dala vylíčit moje novinářská kariéra. Celou dobu jeden dres - Český rozhlas,“ navázal na Patrika Eliáše svým osobitým humorem Aleš Procházka, v ruce plaketu a na sobě sako šité na míru s emblémem Síně slávy českého hokeje.

„To je taková chvíle, kdy by si člověk mohl s trochou nadsázky říct, tak jsem asi přece nežil úplně zbytečně.“

Tahle slova Aleše Procházky potvrdila nejen návrhová komise Síně slávy českého hokeje, ale i celá sportovní redakce Českého rozhlasu a pravděpodobně i valná většina posluchačů hokejových přenosů.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme