Hokejový svaz ještě nemá audit o hospodaření bývalého vedení. Už však ruší některé komise

Současné vedení hokejového svazu v čele s prezidentem Aloisem Hadamczikem stále neví, jak hospodařilo to minulé. Očekávaný audit ještě není hotový, měl by být začátkem prosince. A tak výsledky hospodaření na úterním zasedání Výkonný výbor řešit nemohl. Místo toho projednával rušení a nové složení komisí.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český svaz ledního hokeje

Český svaz ledního hokeje | Foto: Tomáš Adamec

„Audit se neřešil. Já vím, že hokejová veřejnost stále čeká na výsledky. Ale vězte, že chyba není na straně hokejového svazu. Auditorská firma KPMG totiž ještě neměla dostatek podkladů, protože se stále objevují nové a nové skutečnosti. Z toho důvodu auditorská zpráva ještě není, ale měla by být v nejbližších dnech,“ říká Radiožurnálu mluvčí hokejového svazu Miroslav Augustin.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si vyjádření mluvčího hokejového svazu o zasedání výkonného výboru

„Na příštím zasedání výkonného výboru už budou mít členové tuto zprávu k dispozici. To bylo přesunuto, nakonec se neuskuteční 22. prosince, ale už 8. prosince,“ pokračuje mluvčí. 

A tak si musí počkat nejen šéf českého hokeje Alois Hadamczik a hokejová veřejnost, ale samozřejmě také Tomáš Král, bývalý dlouholetý prezident, který pak bude mít prostor reagovat na výsledky auditu. Kromě jména prezidenta se nově mění i další věci na svazu.

„Výkonný výbor ve středu rozhodl o změnách v některých odborných komisích. Počet se snížil ze 17 na 13. Šest komisí bylo zrušeno a dvě nové vznikly. Těmi jsou komise sportovní a metodická a v obou jsou zajímavá jména,“ vysvětluje změny na svazu Augustin. 

Nové komise

„V metodické je to například Tomáš Plekanec. Sportovní komisi povede přímo prezident svazu Alois Hadamczik a najdeme v ní osobnosti z řad trenérů i hráčů. Jmenovitě se jedná o Jaromíra Jágra, Jiřího Šlégra, Roberta Reichla nebo Marka Židlického. Dále tam jsou i zástupci malých klubů. Proto si myslíme, že jsou nově vzniklé komise dobře vyvážené,“ pokračuje svazový mluvčí Augustin.

Novým šéfem českého hokeje se stal Alois Hadamczik, mandát získal už v prvním kole s 31 hlasy

Číst článek

Výsledky slibovaného auditu mají ukázat na financování bývalého vedení. Současné změny, co se týče redukce komisí, mají ale jiné důvody.

„V první řadě šlo o to, aby se celá struktura zjednodušila. Některé komise – třeba Komise rozvoje infrastruktury, Komise nadačního fondu Ivana Hlinky nebo Komise veteránská nemusí mít ten status komise. Z toho důvodu jsme udělali tyhle změny,“ dodává mluvčí.

Zajímavější informace pro hokejovou veřejnost by měl mít hokejový svaz po zasedání Výkonného výboru 8. prosince, kdy už by auditorská firma měla mít konkrétní čísla o tom, jak se hospodařilo, než se prezidentem stal Alois Hadamczik.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme