‚Prioritou bylo zdraví hráčů.‘ O pokračování zápasu po opravě ledu rozhodli sami hokejisté

Díra v ledu zastavila zápas hokejové reprezentace skoro na hodinu. I tak fanoušci v Českých Budějovicích na stadionu pozdě večer vydrželi. Viděli sice prohru se Švédy na úvod Karjala Cupu a nové sezony 1:4, ale víc si budou pamatovat právě dlouhou přestávku kvůli díře v ledu kousek od české střídačky. Zblízka to sledoval i manažer reprezentace Milan Hnilička.

Tento článek je více než rok starý.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Českých Budějovicích přerušila utkání hokejové reprezentace se Švédskem díra v ledu

V Českých Budějovicích přerušila utkání hokejové reprezentace se Švédskem díra v ledu | Zdroj: Reuters

Když na rybníku kus ledu nezamrzne, dá se i tak hokej hrát. Na mezinárodní úrovni ale může díra o rozměrech desetkrát 20 centimetrů zastavit zápas skoro na hodinu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co rozhodlo o pokračování utkání Karjala Cupu v Českých Budějovicích

Národní tým v Českých Budějovicích prohrál se Švédy, ale největší aplaus vytvořili fanoušci ve chvíli, když se dozvěděli, že se po opravě ledu znovu začne hrát.

„Odloupl se tam poměrně velký kus ledu a největší téma byla bezpečnost hráčů. Rozhodčí svolali manažery a kapitány obou mužstev, aby posoudili situaci, jestli pokračovat, anebo ne,“ vysvětloval Hnilička.

„I kvůli divákům jsme nechtěli zápas přerušit, ale pořád dokola zaznívala priorita, aby se nestalo nic hráčům. Ledařům se nakonec podařilo led zachránit,“ dodal manažer českého týmu.

Rozhodli hráči

Největší slovo o tom, jestli se bude hrát dál, měli hráči, respektive kapitáni. Za český tým Roman Červenka.

„To největší slovo, protože šlo hlavně o ně. Zkoušeli si nožem zajet a na začátku to bylo měkčí. Pak se ale podařilo led zpevnit, udělala se krusta, nebylo to úplně hladké, ale důležité bylo, že se hráči nepropadali,“ prozradil Hnilička.

„Řešili jsme, aby se tam nikdo nezranil, protože to bylo hluboké. Když jsme přijeli podruhé, bylo to už pevné,“ doplnil manažera kapitán reprezentace Červenka.

Když se znovu začalo hrát, bylo to už 2:0 pro Švédy, český tým nakonec prohrál se 1:4. V pátek odletí český tým do finského Turku, kde utká o víkendu nejprve s domácími a pak také se Švýcary.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme