Fantom play-off Kacetl v bráně zase deptá útočníky. Klíč k úspěchu vidí v nastavení hlavy a týmové hře

Začne jaro, hokejové play-off a hokejový brankář Třince Ondřej Kacetl se dostane do skvělé formy. Tak by se daly popsat poslední tři roky v podání rodáka ze Znojma. Vychytal poslední dva ze tří mistrovských titulů Třince za sebou a teď dostal Oceláře do semifnále přes Spartu.

Třinec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kacetl

Ondřej Kacetl | Zdroj: Profimedia

Před třemi roky přitom Kacetlova kariéra upadala pomalu do zapomnění. Těžko sháněl extraligové angažmá, v prvoligovém Přerově moc neuspěl a pak přišel na výpomoc Frýdku-Místku, farmářskému týmu Třince. A pak to přišlo: v play-off zaskočil za nemocného Štěpánka a začal si ve vyřazovacích bojích budovat pověst hráze.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co o své formě v play-off říká třinecký brankář Ondřej Kacetl

„Nevím, snažím se chytat pořád stejně. V play-off je to samozřejmě trochu jiné, pomůžou vám víc ostatní kluci, protože se hraje více týmově než v základní části. Skáčou do střel po hlavě, jsou zmordovaní a já obdivuji, co všechno s tou svou papírovou výstrojí pochytají. Bez nich bych to nezvládl a oni by to nezvládli beze mě. To je ta týmová hra,“ říká před startem semifinálové série v Pardubicích Ondřej Kacetl.

V play-off prostě Oceláři najeli na úspěšný mód pečlivé defenzivy a přešli už přes Litvínov i Spartu.

„Organizace hry, výborná defenziva.. všichni jsme šli za tím, o čem víme, že funguje. Kluci to zvládli dozadu fantasticky, moc jim děkuji,“pokračuje Ondřej Kacetl.

Nejhůře mu bylo ve čtvrtfinále proti Spartě v pátém utkání ve druhé třetině. „Když měli čtyři přesilovky za sebou, myslel jsem, že tam pojdu. Naštěstí jsme toho hodně zablokovali, ale byla to možná nejnáročnější třetina v kariéře.“

Hokejisté Třince porazili Spartu 5:1 a vybojovali účast v semifinále extraligy, čekají je Pardubice

Číst článek

Sám vlastně neví, co ho při vysoké zátěži na ledě po utkání nejvíce bolí. Soupeře deptá dobrým pohybem, čtením hry a také nesmírnou koncentrací.

„Musíte vědět, kdy hlavu na zápas nastavit. Mimo zápas je třeba vypnout a neřešit hokej. Je náročné, ale zkrátka musíte vědět v jaký čas se přesně nastavit hlavou na utkání,“ říká Kacetl.

Od neděle se postaví v semifinále play-off jednomu ze svých bývalých týmů - vítězi základní části Pardubicím. To byl jeho poslední extraligový zaměstnavatel před Třincem.

„Je to určitě adept na titul, vyhlašovali to před sezonou, mají výročí. Mají perfektní hráče a síla týmu je obrovská, takže do toho musíme jít s velkou pokorou. Budeme makat a snad to zvládneme,“ doplňuje Ondřej Kacetl, který v play-off už vychytal 11 čistých kont, z toho 10 v posledních třech sezonách za Třinec. A už jen dvě mu chybí k absolutnímu rekordu české extraligy, který drží Roman Málek.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme