Karlovarský Beránek rozhodl hattrickem přestřelku s Kometou, Sparta vyhrála před rekordní návštěvou

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 40. kole extraligy Brno 5:4. Hattrickem se na výhře Energie podílel Ondřej Beránek, čtyři body za gól a tři asistence si připsal Petr Koblasa. Kometa prohrála počtvrté za sebou a uspěla jen ve dvou z posledních jedenácti utkání. Pražská Sparta zvítězila ve 40. kole extraligy Mladou Boleslav 4:1 a připsala si šestou výhru za sebou.

Karlovy Vary (Aktualizováno: 20:05 22. 1. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Beránek se prosadil hned třikrát

Ondřej Beránek se prosadil hned třikrát | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

Západočechům se ideálně vydařil vstup do utkání. V 5. minutě nahrál Koblasa zpoza branky Beránkovi, který otevřel účet zápasu. O dvě minuty později byl vyloučený Zbořil a domácí první přesilovou hru využili. Čiliaka prostřelil Koblasa.

Kometa svou první střelu na Habala vyslala až v 10. minutě. O dvě minuty později ale hosté prohrávali již 0:3 a zasloužila se o to opět první karlovarská formace. Čiliak po střele Koblasy od modré čáry neudržel puk a u branky stojící Beránek již neměl problém navýšit skóre. 

Trenéři Komety si vzdali oddechový čas a do branky poslali Furcha. Efekt to přineslo okamžitý, o 24 sekund později se do samostatnému úniku dostal Pospíšil a nekompromisním zakončením dostal hráče z moravské metropole do zápasu.

Solidně rozjeté utkání se pro Energii zkomplikovalo ve 14. minutě, kdy dostal Havlín putoval s pětiminutovým trestem předčasně do kabin. Energie ale dlouhé oslabení přestála bez inkasované branky.

I ve druhé třetiny byli aktivnější domácí. Ve 33. minutě Dufek tvrdě dohrál Jiskru a stejně jako Havlín dostal pětiminutový trest a zápas pro něj skončil.

Nikdy se nechci vzdávat, štěstí jsem šel na proti, řekl o svém zázračném zákroku vítkovický brankář Stezka

Číst článek

Západočeši nesehráli dlouhou početní výhodu dobře, přesto se jim podařilo v jejím závěru skórovat. Devět sekund před koncem přesilovky se pohotovou dorážkou potřetí v zápase prosadil Beránek.

Domácí ale nedokázali zápas dovést v poklidu do vítězného konce, ve třetí třetině se z něj stalo drama. Kometa dokázala hned po 55 sekundách snížit, když se poprvé v extralize trefil obránce Fajmon. Ve 44. minutě zůstal před domácím gólmanem zcela osamocený Zaťovič a snížil na 3:4 z pohledu hostů.

V 54. minutě díky pěkné individuální akcí Redlicha a jeho přesné střele z mezikruží vedli Energetici opět o dvě branky.

Při vyloučení Pulpána se čtyři minuty před koncem základní hrací doby odhodlala Kometa poprvé k power play, kterou přesnou střelou do horního rohu využil Zaťovič. Druhá power play v 59. minutě již pro hosty úspěšná nebyla a domácí nakonec dotáhli zápas k tříbodovému zisku.

Sparta - Mladá Boleslav 4:1

Do O2 areny i díky 14. ročníku akce Sparta vzdává hold záchranářům, vojákům, policistům a hasičům zavítala nejvyšší návštěva této sezoně 15.147 diváků. Bruslařský klub v pátém utkání pod novým trenérem Jiří Kalousem poprvé nebodoval a podruhé prohrál.

Sparta se ujala vedení už po 26 sekundách hry. V přečíslení nabídl Tomášek puk před odkrytou branku Kousalovi, který otevřel skóre. Sudí Kika s Jarošem si u videa ověřili, že nešlo o úmyslné kopnutí bruslí. Nedávná posila Sparty právě z Mladé Boleslavi se tak prosadila hned v úvodu svého premiérového vystoupení proti bývalým spoluhráčům.

Ve 24. minutě vystihl Miklišovu rozehrávku Lantoši, ale sám před Kovářem přestřelil. V čase 28:22 si vyměnil puk Söderlund s Lantošim a do švédský útočník střelou do odkryté branky vyrovnal.

Za 50 sekund Sparta opět vedla. Z levého kruhu trefil protější horní roh Novotného branky Sobotka. Vyrovnat mohl ve 39. minutě opět po nabídce Lantošiho Söderlund, ale Kovář zasáhl. Na druhé straně nepřekonal Novotného Buchtele.

V úvodu závěrečné části ztroskotal na Kovářovi Šmerha. Bruslařský klub se potom ubránil při Pláňkově trestu a další možnost na vyrovnání měl z dorážky Dvořáček, který přišel do Mladé Boleslavi na začátku ledna spolu s dalším útočníkem Přibylem výměnou za Kousala.

Ve 49. minutě při Závorově vyloučení pojistil náskok Sparty z dorážky po střele Kempného Forman. Další možnost domácí měl Safin. Při power play 68 sekund před koncem pečetil výsledek do prázdné branky Mikliš.

Výsledky hokejové extraligy

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 5:4 (3:1, 1:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 5. O. Beránek (Koblasa), 7. Koblasa (Pulpán, Černoch), 12. O. Beránek (Koblasa, Bartejs), 38. O. Beránek (Černoch, Koblasa), 54. Redlich - 12. Pospíšil (Holík), 41. Fajmon (Kollár), 44. Zaťovič (Šalé, A. Zbořil), 57. Zaťovič (Vincour, Horký). Rozhodčí: Veselý, Šindel - Komárek, Gerát. Vyloučení: 3:3, navíc Havlín - Dufek oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 3463.

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Flynn (A. Najman, Melancon), 10. Ordoš (Derner), 42. Frolík (A. Najman) - 59. Lev (Lalancette). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 5583.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. P. Kousal (Tomášek), 30. Sobotka (M. Forman), 49. M. Forman (Kempný. P. Kousal), 59. Mikliš - 29. Söderlund (Lantoši). Rozhodčí: Kika, Jaroš - Zíka, Klouček. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 15.147.

HC Vítkovice Ridera - HC Verva Litvínov 2:3 po nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. L. Krenželok (Lakatoš, Marosz), 20. Roberts Bukarts (Mikuš, Mueller) - 23. Jaks (Estephan, Hlava), 58. Abdul (Kudrna, Zile), rozhodující nájezd Gut. Rozhodčí: Obadal, Šír - Axman, Gebauer. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 5196.

HC Dynamo Pardubice - Rytíři Kladno 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 17. Paulovič (Čerešňák), 27. Sedlák (Hyka, Cienciala), 34. Sedlák (Cienciala), 52. Paulovič (Vondráček) - 42. Beran (Slováček), 47. Kubík (Dotchin, Plekanec). Rozhodčí: Vrba, Stano - Kis, Rampír. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 10.008.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Nahodil (Plášek, J. Káňa), 30. Mareš (Orsava), 41. Knotek (Nahodil, J. Káňa) - 23. Kvasnička (Mertl, Blomstrand), 57. Pour (Kodýtek). Rozhodčí: Mrkva, Cabák - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 8:7, navíc Škůrek, Kusko (oba Olomouc), Bitten, Mertl všichni 5 min., Baránek, Hrabík (všichni Plzeň) oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 4019.

 

HC Motor České Budějovice - HC Oceláři Třinec 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Pech (Strnad, Gulaš), 31. Gulaš (Pech, Bindulis), 37. Valský (Vondrka) - 7. Nestrašil (L. Hudáček), 56. Nestrašil (Daňo). Rozhodčí: Hejduk, Sýkora - Brejcha, Malý. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. Diváci: 4844.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme