Když přijedete na Kladno, je to vždy speciální, komentoval výhru Sparty na ledě Rytířů Patera

Vyhráli spolu mistrovství světa a váleli za Kladno a pak také společně ve Švédsku. Teď se bývalí hokejisté a aktuálně trenéři Pavel Patera a Otakar Vejvoda utkali v extralize proti sobě. Radoval se Patera, jeho Sparta vyhrála na kladenském ledě 5:2 a právě Patera se během zápasu mohl podívat ke stropu haly, kde je vyobrazen jako jedna z legend kladenského hokeje.

Kladno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Patera

Pavel Patera | Zdroj: Profimedia

Jeho podobizna visí u stropu haly, je na kladenském zimním stadionu legendou. Pavel Patera ale tentokrát přijel na Kladno jako trenér Sparty a v souboji s bývalým parťákem z jednoho útoku Otakarem Vejvodou uspěl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotil trenér hokejové Sparty Pavel Patera vítězný zápas na Kladně

„Ještě, že tam nevisím za provaz. Ale jo, je to samozřejmě příjemné,“ komentoval pro Radiožurnál Patera.

Příjemný byl pro Pavla Pateru na střídačce Sparty hlavně výsledek. Po zápase si pak mohl podat ruku s vedlejší střídačkou, která pro něj byla roky jako ta domácí.

„Speciální je to vždy, když přijedete na Kladno a byli kamarádi na střídačce.“

Na druhé straně byli třeba Járomír Jágr nebo trenér Jiří Burger. Zápasy Kladno - Sparta jsou pro oba týmy už dlouhé roky prostě něčím navíc, pro fanoušky teď o to zajímavější, že proti sobě stojí právě spoluhráči z legendární „blue line“.

„Pochopitelně vím, že Pavel je na druhé straně, ale zápasy se Spartou, byly i z jejich strany, trochu speciální“ přiznává Otakar Vejvoda, který se po dlouhých letech ve Švédsku vrátil domů a na zrekonstruovaný stadion už si zvykl. Patera to měl jinak.

„Vypadá to moc pěkně. Hlavně je tu větší teplo, což je super pro ty fanoušky.“

A není se čemu divit, že bylo na Kladně vyprodáno, kromě úvodního duelu sezony právě až Sparta přilákala do hlediště 5200 fanoušků.

Ti viděli výhru Sparty 5:2, ale kdo čekal nějaké dlouhé vítání se Patery s Vejvodou, nic takového neviděl, jak potvrdil trenér vítězů.

„Já si před zápasem nepovídám s nikým, ani s nejlepším kamarádem. Spíš to bývá po zápase, když už emoce opadnou.“ dodal Patera.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme