Do hokejové reprezentace se vrací útočník Kovář. Jalonen na Švédské hry povolal i dva nováčky

Dva nováčky zařadil do pětadvacetičlenné nominace na Švédské hokejové hry v Malmö finský trenér české reprezentace Kari Jalonen. Debut může zažít pardubický obránce Ondřej Vála a mezi triem gólmanů je Jan Lukáš z Olomouce, který dosud v národním týmu nechytal. První utkání turnaje odehrají čeští hokejisté ve čtvrtek 9. února proti domácímu výběru.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finský kouč Kari Jalonen

Finský kouč Kari Jalonen | Foto: JOHAN LÖF | Zdroj: Reuters

Poprvé od loňských olympijských her v Pekingu se do národního týmu vrací centr Jan Kovář ze švýcarského Zugu, který bude mít možnost rozšířit sbírku 147 reprezentačních startů. Po stejně dlouhé době se může představit také útočník Vladimír Sobotka ze Sparty, který byl zařazen už do kádru pro prosincové Švýcarské hry v Helsinkách a Fribourgu, ale omluvil se ze zdravotních důvodů.

Podobně jako obránce Michal Kempný, jeho spoluhráč ze Sparty. Vítěz Stanleyova poháru z roku 2018 s Washingtonem se představil naposledy loni v květnu na mistrovství světa v Tampere a Helsinkách, kde se podílel na zisku bronzu.

V nominaci je znovu i bek Michal Jordán, který v listopadu skončil v KHL v Chabarovsku a od začátku prosince působí ve švýcarském celku Rapperswil-Jona. Na loňském šampionátu byli u zisku první medaile od roku 2012 také útočníci Jakub Flek z Komety Brno, Jiří Černoch z Karlových Varů a Jiří Smejkal s Hynkem Zohornou z Oskarshamnu.

Poprvé v sezoně dostanou příležitost také gólmani Petr Kváča z Liberce, v prosinci omluvený Aleš Stezka z Vítkovic, obránci Jakub Jeřábek z Třince, Pavel Pýcha z Mladé Boleslavi, Lukáš Klok z Rögle a útočníci Jan Bambula z Olomouce, Oscar Flynn z Liberce, Dominik Lakatoš z Vítkovic, Adam Musil z Pardubic, Lukáš Jašek z Pelicans Lahti a Michal Kovařčík z Jukuritu Mikkeli. Pýcha byl s týmem v prosinci v Helsinkách, ale kvůli nemoci do hry nezasáhl a odcestoval domů.

Účast ze Švýcarských her si zopakují obránci Petr Zámorský z Plzně, Libor Zábranský mladší z Jukuritu Mikkeli a útočníci Ondřej Beránek s Jiřím Černochem z Karlových Varů, Smejkal, Jakub Flek, Kryštof Hrabík z Plzně a Filip Chlapík z Ambri-Piotty.

Český tým se sejde v pondělí 6. února v Praze a od úterý bude trénovat na stadionu Hvězdy. Ve středu se přesune do Malmö. Ve čtvrtek od 19.00 nastoupí proti domácímu Švédsku, v sobotu v poledne jej čeká duel s Finskem a v neděli ve stejný čas se Švýcarskem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme